Avatar uživatele
e1232851@trb

Co si myslíte o novém Aukru?

Mě konkrétně připadá, že co změnili vzhled webu se na Aukru méně prodává. Klesly prodeje i nabídky.

Jaký na to máte názor vy?

Zajímavá 0 před 2276 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Smackdown

Stojí to za prd, nechodím na aukro.cz, nejlepší je bazoš.cz.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Já zde nemám větší problémy, pouze mi vadí, že „posunování“ nabídek v Int.exploreru jde mizerně (pomalu) a je nutno spouštět Aukro v Google Chromu.
Pak to jde bez problému.
Dříve tomu tak nebylo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Opakovaně jsem zjistil, že aukro nedokáže napočítat poštovné, pokud koupím víc položek od jednoho prodávajícího… Přestože vidím, že prodávající smysluplně definoval cenu přepravy za první a každou další položku… (koupil jsem 3 ks drobného zboží za 300 a napočítalo mi to dalších 300 poštovného)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

není to rozhodně jen o vzhledu jak to asi běžnému uživateli připadá. Je to velká změna softwarové architektury. Původní pojetí vývoje bylo čistě serverové. Všechny stránky se celé generovaly na serveru a celé pak byly zasílány prohlížeči k vykreslení. Nově se aplikace z větší části přenese přímo do prohlížeče kde běží, nenačítá stále znova a znova celé stránky ale stahuje si jenom naprosté minimum informací které potřebuje ke změně obsahu konkrétních částí stránky. Stránky se absurdně nerefreshují jako dříve, smysluplně se mění pouze jejich části které změnu potřebují. Z technického pohledu je nové aukro rozhodně velký krok v před. Toto pojetí aplikace totiž umožňuje obsloužit výrazně větší počet klientů, díky mnohem nižší zátěži kladené na server, a současně má klient pocit, že aplikace reaguje mnohem rychleji na jeho požadavky než kdyby čekal na tradiční překreslení celé stránky jak to bylo obvyklé na starším aukru.

Aukro jsem od této změny použil několikrát a nezaznamenal jsem žádnou chybu která by mi bránila vydražit zboží, publikovat o něm informace nebo zboží zakoupit. Nevidím tedy v novém designu problém. Pokud má nějaký vliv na celkovou návštěvnost je možné že jde jenom o zvyk na určité barvičky. Lidi často nadávají na změny i když vlastně ani pořádně neví, co konkrétně jim na změně vadí … v takovém případě mohou dát šanci i nějaké konkurenci ačkoliv neznám v .cz doméně kromě ebay podobně vyspělý aukční server, dále už jsou tu snad jen ty triviální bazárky typu letgo/sbazar/zas­taralý bazoš a je dost dobře možné, že lidé kteří obecně nesnáší změny a jakýkoliv náznak sofistikovanosti se nejspíš dokážou spokojit i s chudou funkční nabídkou některého z těchto konkurentů. Mnozí třeba neřeší technickou stránku a reálné funkce tolik jako stránku emoční, typické je to u „letitých štamgastů“, kteří čím déle se na serveru pohybují tím víc jsou doslova závislí na jeho konkrétní podobě a jakoukoliv změnu nesou velmi nelibě. Stačí pak vyměnit koberce i ubrusy v jediný den a protestně změní lokál 🙂

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kelley

Podle mě je to teď katastrofa. Sice tu Ge0rge píše že je rychlejší, ale pro mě je tedy podstatně pomalejší než stará verze. Neustále se něco odněkud načítá (obrázky…). A když si zvolím nějakou kategorii u zboží (třeba patici u procesoru), tak si prohlídnu jednu položku a musím si tu kategorii zvolit stejně pokaždé znovu, protože se mi schová někde v zakryté části nabídky… Fakt to není jenom o „barvičkách“, ale o uživatelském zážitku (UI/UX). Takže tam chodím už jen velmi málo.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

výtky k internet exploreru jsou výtky k internet exploreru, není to problém aukra. IE je nemožně zaostalý prohlížeč každý profesionál v oboru web vývoje vám to řekne a je pak už jen chyba uživatele když na jeho používání za každou cenu trvá přesto že tu má nabídku mnohem vyspělejších prohlížečů – chrome, firefox, opera – které animované pohyby a posuny dokáží bez problémů hardwarově akcelerovat a odehrávat je velmi plynule.

před 2276 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

prostě nepoužívejte IE, nerozumím tomu proč tuto radu si někteří vyloží tak že na něm prostě trvají 🙂 … Netscape Navigator také už nepoužíváte, také zastaral a dnešní aukro by zobrazoval velmi pomalu pokud vůbec, a s internet explorerem je to stejné…

před 2276 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

důvod proč předchozí verze aukra v IE fungovala relativně obstojně je ten že žádné animace a posuny uvnitř vnitřních bloků stránky nepoužívala, prostě byla méně náročná a zaostalý explorer na ni ještě s odřenýma ušima stačil.

před 2276 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek