Předmět Autor Datum
Ma.
fleg 26.06.2012 08:42
fleg
Dobrý den, mám dotaz. Pro správu používám centreon (ale na tom asi nezáleží), mám nakonfigurovaný Ho…
Nagios 26.06.2012 08:50
Nagios
Zkus změnit jméno serveru zpět. Objeví se tam poznámka? Pokud ano, je chyba v kódu a poznámka je nav…
Jan Fiala 26.06.2012 10:28
Jan Fiala
Po navracení se poznámka již nenavrátí. Když se kouknu do mysql databaze, tak poznamka se přesune do… poslední
Nagios 26.06.2012 10:57
Nagios

Dobrý den, mám dotaz.
Pro správu používám centreon (ale na tom asi nezáleží), mám nakonfigurovaný Host a k němu službu, k dané službě je vytvořen komentář. Jestliže změním jméno serveru, provede se nová kontrola služby, historie průběhu metrik zůstává, ale komentář zmizí tzn. nezůstane přiřazen ke službě. Dělám něco špatně, je to v nějakém konkrétním nastavení a nebo je to vlastnost nagiosu? Děkuji za radu

Zkus změnit jméno serveru zpět. Objeví se tam poznámka? Pokud ano, je chyba v kódu a poznámka je navázaná přes jméno serveru.
Pokud se poznámka neobjeví zpět, je to vlastnost, kdy při změně jména serveru je třeba změnit poznámku.

Po navracení se poznámka již nenavrátí. Když se kouknu do mysql databaze, tak poznamka se přesune do history tabulky a tím to končí, to už mám vyzkoušené. Poznámka u služby není vázána přímo na jméno serveru, ale na id služby. Bohužel mě to připadá, že jestliže změním jméno serveru, automaticky se změní veškerá id služeb na server navěšených, ale již se nepřenesou poznámky, jen mě zaráží, že u sledování metrik je to ok, tzn. že graf průběhu normálně pokračuje... Jsem si myslel, že jsem opomenul nějaký přepínač nebo parametr, který přenos poznámek povoluje nebo zakazuje. Je to divné, že změním jméno serveru a veškeré poznámky ke službám musím zadat znovu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru