Avatar uživatele
anonym

Co si myslíte o náročnosti u následujících a v některých případech již neexistujících povolání?

Stačí klidně váš krátký pohled na věc z hlediska náročnosti na fyzickou a psychickou stránku. Pokud některé povolání existovalo v jiné formě tak se nebojte mě opravit a doplnit. Kdo chce, tak se může rozepsat o profesi podle svých pocitů a budu za to jen rád a myslím, že i ostatní! :)

Takže, jak vidíte fyzickou a psychickou náročnost u následujících

  • Krysař (co má hodně práce s přemnožením krys a kolem zabíjejí nemoci z nich)
  • Kotelník (pár sklepení, ve kterých musí střídavě ručně házet uhlí do kotle)
  • Spalovač mrtvol/hrobník (nejen spalovač, ale asi i takový hrobař obecně a starat se o pohřby)
  • Chirurg na sále, když ještě nebylo špičkové vybavení (operuje srdce a další orgány a je pod tlakem času)
  • Rybář v severským zemích za dávných dob (často na moři, kruté počasí, zima, sklon k alkoholismu)

Napadá vás nějaké další? Jistě toho bude spousta.


Doplňuji:
Zapomněl jsem uvést, že mi de o pohled do dob dávno minulých kdy neměli vymoženosti a praktiky z dnešní doby, takže Kelt zkus to prosím kdyžtak taky doplnit pokud ti to nevadí. Z dnešního pohledu jsou ty profese už úplně jinde a tak no. Jinak díky za odpověď i pokud jí už nedoplníš a jsem zvědav i na případné další.

Zajímavá 0 před 2773 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Také nevím na co se ptáš.
V dobách dávno minulých to měl každý oproti dnešku náročné. Nebyla elektřina, auta, mechanizace. Co taková celodenní práce na poli pod rozpáleným Sluncem ?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Nechápu, vo co go. Krysař – máme lidi na deratizaci. Kotelník – většinou jsou automatické kotle na plyn, nebo na tuhé palivo a nastaví se tam program. Hrobníci dneska existují, jsou pohřby do země. Některý chirurg nemá nejlepší vybavení. a rybáři, kteří nemají nejlepší vybavení, mají v bouři na moři co dělat i s velkou lodí.
Náročnost těchto profesí i dále neuvedených je různá. Například hrobař má 1 pohřeb za měsíc, nebo 10 za den. Krysař likviduje jedinou krysu, nebo je obklopen stovkami krys. Sice extrémy, ale dokážu se vžít do dané situace.
I když nevím, zda jsem ti odpověděl na to, co jsi se ptal.

Zdroj: Pokud jde o to, jaká byla povolání dříve a nyní, snad něco vytvořím. Napadají mne dvě „povolání“. Voják , bojovník dříve – neměl zdravotní péči, takže vykrvácel, těžké zbraně meče, nebo šípy. I když válka není humánní dnes ani před 800 lety. Další třeba ras, ten co utrácel psy – dnes by měl velké problémy s ochránci zvířat.

Upravil/a: Kelt

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Funna

myslím si to samé, jako o jakékoliv jiné práci v minulosti, kdy nebyly stroje, nástroje, pomůcky, mechanismy, technika…prostě vymoženosti morerní doby…myslíš snad, že třeba vařit mýdlo z tuku zvířecích zdechlin, které sis před tím někde nasbíral bylo zábavnější, než házet lopatou do kotle?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek