Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkušenosti s CZC.cz

DObrý den chtěl bych se zeptat na pár věcí . Zaprvé jaké máte zkušenosti se skládáním PC sestav zadarmo od czc.cz a za druhé jestli je lepší když nemám v městě pobočku tohoto obchodu nechat si to doručit od DPD či šeské pošty . Mám známého který by PC složil, ale bylo by to zbytečné kdyby mi pc mohlo pčijet už složené . Zase ale když pojede auto přes půl republiky bojím se toho na našich kvalitních silnicích v díře auto skočí a něco křupne . asi bych byl raději aby to přijelo pěkně všechno v krabičkáach ale chci vidět váš názor . Děkuju za odpověď :)

Předmět Autor Datum
Rozhodně si to slož sám. Osobní zkušenosti nemám, ale kamarád si kupoval sestavu a přijela mu špatně…
Eessencia 27.01.2013 13:00
Eessencia
oukej děkuju :)
Hihé 27.01.2013 13:09
Hihé
Nakupujeme od nich počítače do firmy, není jich moc, tak 4-5 za rok, takže jich už mohlo být tak 15-…
BlueSky 27.01.2013 13:07
BlueSky
jop děkuju za názor :)
Hihé 27.01.2013 13:10
Hihé
"bylo by to zbytečné kdyby mi pc mohlo pčijet už složené" to se jako to složení počítače chceš nauč…
TNT 27.01.2013 13:48
TNT
já se nic učit nechci jenom jestli by nebylo lepší si ho nechat složit od někoho doma v klidu než od…
Hihé 27.01.2013 14:04
Hihé
Ja si PC skladam sam a od CZC bych si ho nikdy slozit nenechal, na druhou stranu do firmy jsme brali…
RedMaX 27.01.2013 14:32
RedMaX
a stalo se ti třeba někdy že by si dostal nefunkčí součástku když sis je koupil nesmontované ?
Hihé 27.01.2013 17:39
Hihé
jej, kolikrat, nesmontovane to dodavaji v originalnim obale zalepene, takze logicky nemuzou overit f…
RedMaX 27.01.2013 17:43
RedMaX
BOjím se toho že to dojde nefunkční složím to za 1 den. něco bude nefunkční a pak asi budou problémy…
Hihé 27.01.2013 17:51
Hihé
Skládání od CZC bych se obloukem vyhnul, skládaj to tam asi mentálové viz fora co si to lidi od nich…
sambilionk 27.01.2013 17:43
sambilionk
Za sebe můžu doporučit.Před rokem a půl jsem si tam nechal poskládat kompl a do dnes vše vpohodě.A d…
martin389 27.01.2013 17:57
martin389
No co jsem viděl fotky jak tam domrvili chladič co se dává na procesor,tak opravdu profíci.(obrácene… poslední
sambilionk 27.01.2013 18:03
sambilionk

Rozhodně si to slož sám.
Osobní zkušenosti nemám, ale kamarád si kupoval sestavu a přijela mu špatně poskládaná, Větrák který patřil dozadu byl přidělán na bočnici, kabely ze zdroje místo vedení za stěnou v zadu leželi rozházané kolem chladiče CPU a ... Mno hrůza...

Radši bych si připlatil 500Kč za pořádné sestavení, než hnus zadarmo.

Nakupujeme od nich počítače do firmy, není jich moc, tak 4-5 za rok, takže jich už mohlo být tak 15-20. Vždy složené (vyhneš se případným reklamacím, protože vadný díl nemůžou použít). Je to zdarma a když jsem se podíval dovnitř, dávají si na tom záležet, není to nijak odbyté (samozřejmě taková preciznost s jakou to kdysi skládali ve Fox Computers to není). Takže složených bych se nebál, navíc je to zdarma a zároveň otestované, tak není co řešit.

Co se týče dopravy bereme to přes Českou poštu, jezdí zcela pravidelně dopoledne mezi 9-11 hod. a dá se na to spolehnout. DPD jezdí naprosto nepravidelně, klidně i v 17 hod., kdy už nikoho nezastihnou. Na druhou stranu tě ale předem informujou SMSkou nebo zavolají (pošta SMS posílá také, ale nevolají).

Zabalené to je dostatečně dobře, nikdy se nic nepoškodilo.

Toto jsou moje zkušenosti, jsem zvědav, co ostatní...

"bylo by to zbytečné kdyby mi pc mohlo pčijet už složené"

to se jako to složení počítače chceš naučit rozložením a znovu složením? :-) koupit rozložené je větší adrenalin a je to bezpečné, pokud je zkušený člověk za zády (včetně výběru komponent)

že by se zničilo sestavené pc při přepravě je možné, ale málo pravděpodobné - v každém případě při převzetí je to třeba hned rozbalit a vizuálně zkontrolovat vnitřek skříně, jestli něco není urvaného (řidič může držkovat o čase, je třeba se nenechat odbýt - v případě problémů si to odveze zpět na vlastní náklady)

já se nic učit nechci jenom jestli by nebylo lepší si ho nechat složit od někoho doma v klidu než od nějakejch lidí ve fabrice nebo kde za spěchu. je pravda že pc i testují a nefunkční součástku mi do toho nedají a nejspíše nebudou problémy s reklamací ale zase když si čtu lidi co píšou jak je to "spraseně" složené atd. vážně nevím co si vybrat :D

Ja si PC skladam sam a od CZC bych si ho nikdy slozit nenechal, na druhou stranu do firmy jsme brali PC uz slozene od CZC (nebyl cas abych to skladal ja) a bylo to naprosto standardni, pravda vetrak vzadu namontovany opacne (foukal dovnitr misto ven) jsem si musel prehodit, ale to se u narychlo sestavovanych PC stava. Stejne tak bych si nenechal od nekoho namontovat neboxovany procesor, pokud na nem neni uz prednanesena vrstva pasty a nanasi se zvlast. I tzv. servisaci v tehlech obchodech casto davaji pasty moc a pak procesor zbytecne hreje vic nez musi. Dopravy slozeneho PC bych se vubec nebal.

jej, kolikrat, nesmontovane to dodavaji v originalnim obale zalepene, takze logicky nemuzou overit funkcnost a obcas se holt stane, ze neco nefunguje, reklamace obratem (do nekolika dnu po dodani) nebyva problem, ikdyz jak je to momentalne v CZC nevim, ja uz tam moc nenakupuju.

Za sebe můžu doporučit.Před rokem a půl jsem si tam nechal poskládat kompl a do dnes vše vpohodě.A dopravu bych volil vlastní /zajed si proto sám/.DPD sice pošle přibližnej čas dodání,ale hodina sem hodina tam žádná míra tz.pomale celej den čekat a časká pošta s balíkama moc dobře nezachází.Obé vlastní zkušenost.:-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru