Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zkušenosti s obnovou dat z havarovaného externího disku?

Dobrý den, myslím si že mám odpálený externí disk 1TB (dioda nesvítí, pouze problikává). Systém vůbec disk nenajde. Mám tam velice důležitá data(asi 600GB). Zkusím disk vyndat a napojit ho přímo do PC. Pokud však i toto nepůjde, pomůžou mi firmy na "obnovu dat"? Máte někdo zkušenosti? našel jsem tuto www.zachrana-dat.cz. Kamarád mi říkal, že to vyjde draze a že i když se to nepovede tak to stejně zaplatím. Nemám představu. Děkuji

Předmět Autor Datum
Levné to rozhodně není a dívat se do ceníku je zbytečné, protože budou mluvit řečí BFU a cena může b…
TNT 30.11.2011 13:27
TNT
Pořád to samé. Velice důležitá data jen na jednom místě? ::) Lidi jsou prostě nepoučitelní. Záchran…
L-Core 30.11.2011 13:28
L-Core
Zkusil bych to rozdělat z externího obalu třeba je sám disk v pořádku. Posouzení nějaký prachy stoj…
MM_tank 30.11.2011 14:27
MM_tank
Měl jsem podobný problém. Dal jsem to do PC servis Zlín. Posouzení či chcete li diagnostika je zdar… poslední
Doporučuji 27.12.2011 11:24
Doporučuji

Levné to rozhodně není a dívat se do ceníku je zbytečné, protože budou mluvit řečí BFU a cena může být ve finále 3x vyšší. Je třeba jim to tam dát k posouzení, oni to obratem, nevím jestli do druhého dne sdělí i částku za záchranu. Já v roce 2005 zaplatil za záchranu disku 10.000 Kč, a to jsem se vůbec nedozvěděl co tomu disku bylo :-(
Za neúspěšnou záchranu se nemá platit, pokud by se vytáhlo 1% dat nevím, jestli jsou schopni říct si stejnou cenu jako za záchranu 100% dat nebo to dají v nějakém poměru. Je třeba se toto zeptat dopředu.
Good luck.

Pořád to samé. Velice důležitá data jen na jednom místě? ::) Lidi jsou prostě nepoučitelní.

Záchrana dat se nedá dopředu odhadnout. Může to být jednoduché (v mém případě nefunkčního 1,5TB externího disku stačilo vyměnit napájecí trafo) - nebo taky neproveditelné. Cena klidně může vyskočit na několik desítek tisíc. K tomu vezmi v úvahu, že se třeba podaří zachránit jen něco.

Zkusil bych to rozdělat z externího obalu třeba je sám disk v pořádku.

Posouzení nějaký prachy stojí, počítám do dvojky. Někteří to inzerují i zdarma nebo třeba za 1000 s dopravou.čili nestane se že vycáluješ 10táců a nic.

Měl jsem podobný problém.

Dal jsem to do PC servis Zlín. Posouzení či chcete li diagnostika je zdarma a na rozdíl o Prahy mají cenový strop za obnovu dat. Mě to přišlo na 9.500,-Kč a data jsem dostal na novém pevném disku a to i s montáží do původního PC. Hned jsem si ověřil že data jsou ok a dokonce i Windows normálně nabootovaly. Disk byl spálený z důvodu poruchy zdroje který do PC pustil víc elektřiny než měl.
Samozřejmě že nyní již pravidelně zálohuji. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru