Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zmizel mi disk

Zdravím.. Dnes ráno mi z ničeho nic nešel spustit PC.. Otevřel jsem ho, vyluxoval, vše tam utáhl ( :D ) a nakonec se mi povedlo ho spustit..

Po spuštění mi nešli naběhnout windowsy.. Nabídlo mi to, že se mi spustí PC v nějakém módu opravy, nebo tak nějak.. Chvilku to hledalo, potom to restartovalo, ale nic se nestalo a problém byl pořád.

. Tak jsem šel do BIOSu, tam jsem dal load optimized defaults a poté už mně to do windowsů pustilo.

Dostal jsem se na plochu, ovšem se mi v PC najednou nezobrazuje disk, jako kdyby tam prostě nebyl, ještě k tomu mi přijde, že se v PC udělal nějaký rollback, asi 2 měsíce(na ploše nemám položky, které tam byli, nebo například v dokumentu, který jsem měl na ploše, chybí asi 2 měsíce práce, ale všude jinde jsou všechny věci, které tam mají být( jen na ploše ne).

Měl jsem windowsy nainstalované na disku F, který byl jen systémový a který tam teď vůbec není, místo toho jsou windowsy na Cčku.. měl jsem 3 disky, teď se zobrazují jen dva.

Díky za odpověď. :)

Předmět Autor Datum
a neměl jsi v biosu nastaven mod AHCI a rollback provedl změny na IDE? A jde ten moód opravy, nebo t…
mnua.al 01.10.2013 15:00
mnua.al
No.. nevím, jestli jsem měl nastavený mod AHCI :D A mod opravy.. Prostě, když jsem zapnul PC, ukázal…
bulviS 01.10.2013 15:10
bulviS
Měl jsem windowsy nainstalované na disku F, který byl jen systémový a který tam teď vůbec není, míst… poslední
lední brtník 01.10.2013 16:55
lední brtník

a neměl jsi v biosu nastaven mod AHCI a rollback provedl změny na IDE? A jde ten moód opravy, nebo tak nějak.. upřesnit?

No.. nevím, jestli jsem měl nastavený mod AHCI :D A mod opravy.. Prostě, když jsem zapnul PC, ukázalo mi to, že windows nejde nastartovat(černá obrazovka) a bylo tam buď ať spustím opravu(doporučené), nebo pustit windows normálně.. Když jsem dal pustit normálně, tak se to v půlce načítání windowsů seklo a zase se to samo restartovalo a nabídlo mi to stejnou tabulku jak minule

Měl jsem windowsy nainstalované na disku F, který byl jen systémový a který tam teď vůbec není, místo toho jsou windowsy na Cčku

to se muselo jednoho jde posrat. při takto nesmyslné konfiguraci disků to bylo jen otázkou času.
tvůj bývalý systém na f: a dnešní polomrtvý c: jsou možná ty samé. s tím že "přepísmenkovaný" systém už nikdy normálně nepojede.
anebo po výpadku původního bootovacího disku bios přesměrovat boot jiný disk se starým systémem.

vytáhni všechny disky, přidávej je jako druhé k jinému pc (ať nejsou bootovací - viz pořadí v biosu) a sleduj v cizích windows, co je vlastně čitelné. na systém a programy kašli, smysl má zachraňovat jen data.

v xp si dej příště bacha, ať je systémový disk pokud možno první (nejnižší) v pořadí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru