Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Změna připojení tiskárny ze "síťová" na "místní" - přeinstalovat driver?

Ave. Úvod do problematiky:
Cifršpiónovi jsem před časem nasdílel laserovou multifunkci Xerox (typ není důležitý) skrz "net use" z PC (WXP) přes wifi router do notesu (W7HP64). Vše OK, tisklo se přes zapnutý PC. Problém je, že mu právě PC vydunělo (prej smrad a modrý lepivý dým). Teď bude třeba tisknout přímo z USB notesu.

Dotaz:
Budu muset v NTB přeinstalovat ovladač tiskárny, nebo bude stačit stávající (nyní v režimu síťová tiskárna) instalace, zrušit připojení net use (nyní je persistent) a pouze připojit tiskačku do portu? Načuchá si ji to?

Předem dík za potenciální odpovědi.

Předmět Autor Datum
ze století páry si pamatuju, že nejdřív se zvolil ovladač usb krámu, pak teprv zarazíš kolík. ovlada…
lední brtník 16.05.2013 23:12
lední brtník
Jasně, dík. On je ten driver tentýž jako pro standard USB (akorát jsem ho instaloval pro síťový tisk…
mif 16.05.2013 23:19
mif
printserver: to by mělo fungovat, stojí snad kolem 700. což je typický cenový rozdíl mezi blbě koupe…
lední brtník 17.05.2013 00:01
lední brtník
Má tam nějakou wifi pronajatinu od ISP (tuším D-Link). USB to nevidělo ani omylem. Ono to ale s těmi…
mif 17.05.2013 00:16
mif
to je blbý, já to nepoužívám, jen vím že to existuje. čili za kompatibilitu bude nutno se modlit k p…
lední brtník 17.05.2013 00:43
lední brtník
Akademická diskuse :puff:. Nejdůležitější teď bude rozjet USB print z notesu. Zkusím tam laser rovno…
mif 17.05.2013 01:00
mif
Připoj ji přes USB, ovladače tam již máš, tak se jen nainstaluje standardni podpora tisku přes USB (…
Jan Fiala 17.05.2013 05:56
Jan Fiala
Xeroxy jsou AFAIK celkem nezáludné, to není šílenost typu HP DOT4 :-)
touchwood 17.05.2013 09:11
touchwood
Rozhřešení: Strach má velké oči. Dvě minuty práce - připojil jsem tiskačku, notes zahlásil nové zař… poslední
mif 18.05.2013 12:59
mif

ze století páry si pamatuju, že nejdřív se zvolil ovladač usb krámu, pak teprv zarazíš kolík. ovladač je, port si to snad najde.
(až při neúspěchu můžeš zkusit dát vyhledat ovladač automaticky, ať si ho vytáhne ze system32)

v instalačním adresáři driveru laserovky mám jediný .inf soubor, s jedinou sekcí pro konkrétní model a seznamem všech dll. tak snad už tam všechno má?

Jasně, dík. On je ten driver tentýž jako pro standard USB (akorát jsem ho instaloval pro síťový tisk), včetně prostředí a utilit pro onen printer (rovnou od Xeroxu). Já už jsem na to čuměl cca před týdnem (budu mu stavit nové počítadlo, takže preventivně) a v nabídce portů chybí USB (nyní nasdílené na LPT1). Mno, půjdu tam v sobotu, přes týden zařezávám...

edit: Ještě mě napadá, že by se použil nějaký HW printserver a tisklo se z PC i NTB přes router (tiskačka umí jen USB). Do toho ale nevidím.

printserver: to by mělo fungovat, stojí snad kolem 700.
což je typický cenový rozdíl mezi blbě koupenou usb tiskárnou a jejím síťovým modelem s větší ramkou, případně s pcl inteligencí.
fak ty usb modely nechápu - kdo má dnes doma jediný počítač?

zákazník nemá nějaký router s usb portem pro tiskárnu?

Má tam nějakou wifi pronajatinu od ISP (tuším D-Link). USB to nevidělo ani omylem. Ono to ale s těmi USB porty u routerů není vůbec veselé - u kámoše jsem onehdy strávil den a noc (den konfigurací, noc vyspáváním draka) s Asusem 5xx a Epson plivačkou. Nedonutil jsem to. Zákoš tu tiskárnu kupoval ještě v době, kdy neměl notes (a já ho ještě neznal, abych patřičně poučil ]:)). Budu se ho snažit zlomit na ten PS, ale potřeboval bych jistou edukaci stran značky a modelu.

Akademická diskuse :puff:. Nejdůležitější teď bude rozjet USB print z notesu. Zkusím tam laser rovnou narvat, nechytne-li se, přeinstaluju to. Jen se připravuju na to, co můžu čekat od poněkud odlišně (není to ale spíš věc OS?) nainstalovaného ovladače. Ještě jednou dík, jdu do cích. :beer:

Rozhřešení:

Strach má velké oči. Dvě minuty práce - připojil jsem tiskačku, notes zahlásil nové zařízení, ve správě tiskáren přibyla kopie původní síťové, nyní na USB. Předvolil jsem ji jako implicitní, vytiskl zkušební stránku. Toť vše. Vivat sedmičky, vivat Xerox! Všem zúčastněným můj nehynoucí dík, vyřešeno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru