Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Změna přípony u souboru v prezentaci

Dobrý den, jak mohu změnit příponu . sld v prezentaci, aby si tuto prezentaci zaslanou e-mailem mohli otevřít i ti, kteří nemají stáhnutý program na otvírání této koncovky?? Výhoda této prezentace .sld je ta, že je velmi malá velikost vhodná k posílání. Potřeboval bych změnit tuto koncovku . sld tak , aby velikost zůstala opět malé, nejlépe stejná. Děkuji

Předmět Autor Datum
To je trochu problem. Pokud se nemylim, tak sld je koncovka autocadu. Kdo nema autocad (nebo jeho pr…
gd 28.02.2010 10:53
gd
a co pořešit to aspoň malým prohlížečem? nebo konvertovat. .sld mohl vygenerovat i paint shop pro n…
lední brtník 28.02.2010 11:14
lední brtník
Dobrý den, jak mohu změnit koncovku . sld v prezentaci obrázků, aby si tuto prezentaci zaslanou e-ma…
j.hraba 28.02.2010 11:19
j.hraba
No, právě, jak mám kovertovat. Prosil bych v češtině.Děkuji
j.hraba 28.02.2010 11:23
j.hraba
ten konvertor patřil pro nejobvyklejší výskyt - pro export z autocadu - což není tvůj případ. neroz…
lední brtník 28.02.2010 12:30
lední brtník
Zatím jsem nenašel jiný způsob posílání spousty fotek ( přes 500 )bez prezentace, aby byl soubor při…
j.hraba 28.02.2010 13:29
j.hraba
Prezentace v XnView je totiž velmi malá, což je pro posílání fotek skvělé. Fotky se nemusí v dávkové…
lední brtník 28.02.2010 14:59
lední brtník
Děkuji, to zazipování je dobrý nápad.
j.hraba 02.03.2010 08:45
j.hraba
Maximálně do 1Mb i pro třeba 500 fotek To mi vychází cca 2KB na 1 fotku... a teď tu o třech prasátk… poslední
JoDiK 02.03.2010 09:26
JoDiK

To je trochu problem. Pokud se nemylim, tak sld je koncovka autocadu. Kdo nema autocad (nebo jeho prohlizec, existuje-li), tak jej neotevre.

...nemají stáhnutý program na otvírání této koncovky

Kdo jej nema, ten jej neotevre. Pres to nejede vlak. Kazdy soubor ma nejakou strukturu, tak pouha zmena koncovky vetsinou nepomuze. Je potreba jej konvertovat do stravitelnejsi formy.

Osobne tento format neznam, ale pokud je to 2D, pak se to da tisknout/exportovat do pdf. S pdf umi snad kazdy... Nebo jalsi moznost je to vyexportovat jako obrazek (je-li tato funkce podporovana).

Dobrý den, jak mohu změnit koncovku . sld v prezentaci obrázků, aby si tuto prezentaci zaslanou e-mailem mohli otevřít i ti, kteří nemají stáhnutý program na otvírání této koncovky . sld?? Program XnViewtuto koncovku .sld otevře, ale ne každý tento program k otevírání má. Výhoda této prezentace .sld je ta, že je velmi malá velikost vhodná k posílání. Maximálně do 1Mb i pro třeba 500 fotek.Potřeboval nějakou radu, jak změnit tuto koncovku . sld tak , aby velikost zůstala opět malá, nejlépe stejná a program se dal běžně otevřít například v PowerPoint . Prezentaci jsem vytvořil v programu XnView 1.97.Děkuji

ten konvertor patřil pro nejobvyklejší výskyt - pro export z autocadu - což není tvůj případ.

nerozumím přesně jedné věci: chceš dosáhnout prohlížení v placeném powerpointu, protože zdarma xnview nemá každý? velmi smysluplné.

nerozumím i jiné věci - dnešní posedlosti generovat neustále jakési prezentace. je problém si fotky prohlédnout bez prezentace?
odpovím si sám: je. všichni musí fotit minimálně 6mpx fotky, přitom na monitoru mají místo pro fotku s rozlišením kolem 1mpx, a neví co s tím.

co s tím 1: xnview umí pro označené fotky příkaz "dávková konverze" - tak je zmenši a pošli do jiného adresáře, ať si je nepřepíšeš.
co s tím 2: pošli každému link na xnview. když tě pošlou do p...., zjistíš že posedlost prezentacemi (pardon - tupými slideshow) je úchylná, a začneš raději chodit do vinárny, do galerií, do fitka, do podolí...

Zatím jsem nenašel jiný způsob posílání spousty fotek ( přes 500 )bez prezentace, aby byl soubor přijatelný k posílání.Prezentace v XnView je totiž velmi malá, což je pro posílání fotek skvělé. Fotky se nemusí v dávkové konverzaci zmenšovat. Jde mi jenom o to, zda neexistuje nějaký program, který by změnil koncovku.sld tak, aby soubor-prezentace-zůstala stále malá a otevřel to každý bez XnView v něčem běžnějším. Děkuji

Prezentace v XnView je totiž velmi malá, což je pro posílání fotek skvělé. Fotky se nemusí v dávkové konverzaci zmenšovat.

fotky ve formátu jpg jde (bez změny rozměrů) datově zmenšit jedině zvýšením komprese, což vede k další degeneraci fotky viditelnou ztrátou detailů - a nenapadá mě, kdo by byl zvědavý na 500 rozmazaných fotek.
ale ani to nemá smysl - vsadím se že xnview pro sld-slideshow skutečně ty fotky sám zmenšuje, protože pro prezentaci se používá monitor/projektor s typickým rozlišením cca 1200x1000 bodů - a 3-10mpx fotky v prezentaci nemají žádný smysl - na monitor se nevejdou. proto je výsledný soubor "překvapivě" malý. (jen pro tvé známé nekompatibilní)
ale zmenšení souborů nezařídí žádná geniální přípona, neexistuje žádná zázračnější komprimace, na to zapomeň.

nevím jestli xnview umí .sld zpět rozpárat, případně dát snímek "kopírovat do schránky" nebo "uložit jako" - tam bys viděl co vlastně výsledek obsahuje.

čili buď budeš známé kromě fotek v jednom zazipovaném souboru obtěžovat ještě přibaleným prohlížečem - 3.5mb xnview-win-small verzí.
nebo se na prezentace vykašleš, necháš fotky dávkově zmenšit na "monitorovou" velikost v xnview či irfanview (640x480bodů je až až), a pošleš jim to v jednom .zipu, bez zbytečné prezentace.
balík .zip umí windows otevřít bez dalších doplňků.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru