Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Změnily se velikosti uložených mp3 souborů, proč?

Dobrý den,
mám na datové particii na disku NTFS už dlouho sbírku mp3 a tu jsem před cca 2 měsíci zazálohoval z XP na externí disk NTFS.

Dnes jsem chtěl oba adresáře sesynchronizovat s diskem, který je teď jako datová particie pod W7, přes Total Commander a byl jsem poněkud zaskočen. Asi u 50 mp3 se změnila jejich délka, jsou na tom původním disku o pár kB menší. Přitom při poslechu jsou obě verze "téže" mp3 stejné.

Obdobně tak se jakoby přeházely fotky folder.jpg, AlbumArt.jpg apod. Buď mají také jinou velikost a v Irfanu vypadají jako stejné nebo to jsou fotky z jiných adresářů o stejné velikosti. Je to nějak divně domíchané.

Pro přehrávání mp3 používám Winamp 2.81, nic needituji, nic neupravuji. Že by problém s TC při synchronizaci?

Předmět Autor Datum
Je to velikost souboru a nebo velikost, kterou zabiraji na disku...? Nebo komprimace na NTFS...?
Abox 23.04.2010 21:40
Abox
Je to velikost souborů. Byla zobrazena různě jak v Synchronizaci v TC, tak i když jsem si oba soubor…
yorg 23.04.2010 22:43
yorg
Komprimace v NTFS by přicházela v úvahu možná také, to mě nenapadlo. Nepřipadala. Systém vypisuje s…
MM_tank 24.04.2010 17:09
MM_tank
Nespustal si mp3 vo WMP? Ten sam bez opytania meni ID3 tagy, nasledky mozu byt potom presne take mal…
Dreamer 24.04.2010 17:00
Dreamer
To bude ono. Spouštěl. Zkoušel jsem první skladbu z desek a to ještě bylo mp3 asociované na WMP.
yorg 25.04.2010 15:53
yorg
Vidim ze asi ti nevonia novy Winamp rovnako ako mne, kedze pouzivas Winamp 2.81, ale toto nie je ide…
Dreamer 25.04.2010 19:45
Dreamer
Máš pravdu, nevoní. Potřebuji jen "aby to hrálo a pamatovalo si místo, kde naposledy skončil" a také…
yorg 26.04.2010 10:18
yorg
AIMP si vie zapamatat presne miesto kde si skoncil, nielen skladbu, ale aj cas a ma taby - zalozky p… poslední
Dreamer 26.04.2010 23:14
Dreamer
Proskenuj si pár těch rozdílných MP3 antivirem. Měl jsem tu čest s breberou, která se po spuštění MP…
Moas 26.04.2010 14:15
Moas

Je to velikost souborů. Byla zobrazena různě jak v Synchronizaci v TC, tak i když jsem si oba soubory dal vedle sebe do panelů. Komprimace v NTFS by přicházela v úvahu možná také, to mě nenapadlo. Divné bylo, že se přeházely i ty jpg obrázky se stejnými názvy mezi adresáři.

Už jsem to nechal sesynchronizovat (=přepsat) ze strany, kde se to zdálo v lepším stavu. Takže už nic nezjistím. O nic podstatného tady v ohledu případné ztráty dat nešlo. Jen případně o pár mp3. A ty mě netlačí.

Komprimace v NTFS by přicházela v úvahu možná také, to mě nenapadlo.

Nepřipadala. Systém vypisuje skutečnou velikost bez ohledu na to jestli je to na disku zkomprimované na půlku. Navíc zabudovaná NTFS komprese by mptrojkám - mám takový pocit- velikost nezmenšila.

Vidim ze asi ti nevonia novy Winamp rovnako ako mne, kedze pouzivas Winamp 2.81, ale toto nie je idealne riesenie, je to stary program, mozu tam byt chyby a je prakticky mrtvy, myslim ze by sa ti AIMP pacil, ma so starym Winampom vela spolocne - nie len vzhlad a spotrebu a nie je mrtvy, naopak a su tam velmi zaujimave funkcie, napr. taby, rychle hladanie a ine veci ktore mi vo Winampe chybali.

Máš pravdu, nevoní. Potřebuji jen "aby to hrálo a pamatovalo si místo, kde naposledy skončil" a také abych mohl vytvořit playlist s náhodným setříděním přes všechny adresáře. Kdyby to uměl stejně jednoduše i WMP, tak nemám důvod vůbec Winamp používat.

Ten AIMP zkusím, díky za tip.

AIMP si vie zapamatat presne miesto kde si skoncil, nielen skladbu, ale aj cas a ma taby - zalozky playlistov, takze si mozes vytvorit take ake potrebujes, napr. budes mat domace, zahranicne a jeden "tab" je tam vzdy - default, da sa nastavit tak ze ked spustis len jednu mp3-ojku, tak sa otvori v nom a tie ostatne taby/playlisty zostanu neporusene, takze uz sa ti nestane ze si popridavat nejake skladby a omylom spustis jednu mp3 a playlist sa ti zmaze. Je to super, nemusis ukladat ani hladat playlisty, AIMP ich ulozi sam a prepinas si ich jednoducho v programe ako zalozky vo webovom prehliadaci napr.

Ked vyskusas AIMP tak na WMP ani nepomyslis (len ked si vyberies WMP skin ;) ), ja som chcel jeden multimedialny prehravac na video aj audio, ale teraz uz na mp3 len AIMP.

Proskenuj si pár těch rozdílných MP3 antivirem. Měl jsem tu čest s breberou, která se po spuštění MP3 sáčkovala do všech dalších spůštěných MP3. Avast identifikoval a na webu byl návod k odstranění.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru