Avatar uživatele
Toga

Co si myslíte o tom, když malé děti používájí počítač(dejme tomu děti do 10 let)

Nedávno jsem někde četla jak v nějaké základní škole používají malé děti (já nevím 2. – 3. třída) tablety (snad víte o čem mluvím, pro ty co nevědí – něco jako počítač akorát to je placatý =D ). Co si o tom myslíte? Je vhodné učit tak malé děti na počítači? Chápu, že se naučí pracovat s počítačem, ale zase takhle se pěstuje závislost na pc a podobných věcech.
Můj názor na to je takový, že děti do 10 let by neměli být na počítači ani doma ani ve školách. Nic jim neuteče a naučí se s ním pracovat později. Akorát v nich pěstují nezdravou závislost.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11, tom004, WeeBear, briketka10, Lordcruss před 4520 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

Ano, kolik lidí tolik názorů …je bohužel jiná doba a je třeba je naučit, že je to pomůcka a ne hračka.Že u toho nebudou vysedávat celé dny,jako se bohužel stává. Ale to je na rodičích, jak k tomu přistupují…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
terry

Myslím, že se tímto závislosti nepěstují.
Jde jen o to, aby byly vedeny a věnovaly se poté ji jiným činnostem, které by je bavily.
Závislosti se u dětí vyvýjejí, když se jim rodiče dostatečně nevěnují. Hledají pak únik k přátelství a porozumnění jinde. Na chatu, ve hrách apod.
Nestačí jen jim dát najíst, obléci je a odvézt do školy.
Potřeba je s nimi mluvit a podnikat společné aktivity.
Doplňuji:
Oprava – vyvíjejí :)

Upravil/a: terry

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Podivejte se tady na nas .. je nas tu hodne " dospelaku " , nikdo z nas nemel do svych 10 let pocitac a zavislaku se tu najde ( vcetne me ) ! Jen ja jedina si to ale umim priznat. 🙂
Moji synove meli okamzite pocitace, jakmile s e v obchodech objevil. Vozila jsem jim Super Maria ze zahranici , nez se dostal do Cech. A tesim se, ze prvnimu vnouceti nebudu kupovat chrastitka , ale hned playstaischen 4. 🙂

  • iv-

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tom004

Když je budou stejně dobře učit matematiku a hlavně češtinu,tak mi to nevadí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Bohužel, je to asi současný trend. Nic by se ale nemělo přehánět.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Myslím, že používat tablety místo těžkých knížek je v pořádku. Děti by se měly naopak co nejdřív učit správně psát na klávesnici. Počítač sám o sobě nemůže způsobit žádnou závislost. Tu může způsobit jen nevhodná činnot. Zavrhovat počítače z tohoto důvodu je nesmysl. Chorobné hraní her a používání počítače ve škole a pro usnadnění práce jsou dvě diametrálně rozdílné věci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
LaDy MuSiC

Na jednu stranu si myslím že děti by mněly používat elektroniku a počítače tak maximálně od 9 let. Vadí mi jak jsou děti dnešní generace na počítačích doslova závislí. Například hry. Spoustu malých dětí hraje hodně násilné hry kde se zabíjí a rodiče to ani tak neřeší. Kdyby jste dali dítěti do ruky pistoli, v pořádku vám z ní možná vystřelí bez nějaké větší pomoci.
Na druhou stranu dítě by se mělo třeba v deseti už začít učit používat počítače. Podívejte se do dnešní doby. Už i ve školách mají předměty určené na používání počítačů. Každá domácnost má doma počítač. Dělají se elektronické žákovské knížky pro děti,na počítačích. Dělají se přenosné počítače, aby je lidé mohli nosit ssebou na cesty. Děti se loučí slovy „Buď na FB“ na bo na Skype, ICQ apod. Nemám nic proti tomu, ale život je prostě tak trochu závislí na počítači.
Na počítačích se bavíme, hrajeme hry, čteme novinky, pouštíme si hudbu, videa, prošvihlé epizody seriálů a filmů, stahujeme, nakupujeme, sdílíme své nápady, hledáme referáty, informace,píšeme si s přáteli, chodíme na E.Ž.K., díváme se na počasí, hledáme recepty, chatujeme, děláme i mnozí svou práci........ Prostě všechno možné. Myslím že počítač je prostě jedna ze základních věci v bytě. Dá se bez něj žít. Ale co? Proč? Proč by sme měli žít bez počítače, když ho má skoro každý a mi na něj máme? Myslím že děti by se měli učit na počítačích, protože jak už jsem napsala, zkrátka na počítači najdete všechno, pokud máte internet. :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Meropa

A co když si vypěstuje závislost na papírech (knihách) a bude tak závislé, že se nezařadí do dnešní moderní doby a nebude schopné se naučit ovládat elektroniku???

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

včera mi volala teta kvůli mé malé sestřenici, že je pořád přilepená právě na Tabletu i počítači a mobil používá zcela běžně, je vychovávaná babičkou a aby od ní měla babička klid, tak jí koupila ten Tablet..nyní má zdravotní problémy, ve škole se jí několikrát stalo, že již zvracela a má výpadky, bude mít individuální výuku a v lednu jde na Magnetickou rezonanci hlavy..
můj názor je tedy takový, že malé děti by měly být hlídány rodiči jak dlouho tráví čas u počítače a jak u něj i sedí..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Tinka

stane se z nich pěkný závislák protože pak budou chtít na počítači pořád hrát hry..např.naše sousedka má 5letého syna který je tak rozmazlený že už má i facebook a píše tam pěkné kraviny..tak bych doporučovala až od toho školního věku..ale zase by se mu děti ve škole mohli smát..znáte dnešní mládež..záleži na vás jestli myslím..vaše dítě ..ho necháte na počítači..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek