Avatar uživatele
Rokio

Co si myslíte o tom, že stále větší počet lidí s duševní nemocí žádá o invalidní důchod?

Člověk s duševní poruchou je znevýhodněn vlastně dvakrát.

Zaprvé, je znevýhodněn v pracovním i osobním životě.
Zadruhé, hůře hledá zaměstnání.
poznámka: Má větší problémy nejen v práci než zdravý člověk, ale i hůře se na něj kouká personalista, případně zaměstnavatel při ucházení se o dané místo.

Invalidní důchod je podle mě dobrou metodou, jak vykompenzovat daný handicap. Jaký máte názor vy na to, že by člověk s duševní poruchou měl brát invalidní důchod?

Zajímavá 0 před 2855 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kura

Problém nastává s hajzlíkama, kteří takovou chorobu jen předstírají s tím, že chtějí pobírat invalidní důchod. Většinou se jedná o bezmozky, kteří si myslí, že invalidní důchod je počítán z průměrné mzdy v ČR a jsou z toho brzo vyléčeni.
Některým hajzlíkům ovšem přiznaný důchod cca 6–8 litrů stačí k tomu, aby nemuseli makat a tím se dostáváme k tomu, že ve větších městech se takový důchod získává automaticky a lépe a rychleji než na menších vesnicích, což je obrovská nespravedlnost.
Jo a taky bych chtěl poukázat na to, že by se mělo začít rozlišovat v tom, jestli člověk k invaliditě přišel „vlastnoručně“ nebo byl-li k invaliditě odporoučen někým jiným.
Nepřijde mě spravedlivé, že podnikatel jedoucí 190 km/hod narazí do auta, které jede předpisovou rychlostí a z obou řidičů jsou najednou invalidi, ale za zcela jiných podmínek. Podnikatel bere invalidní důchod vůči svému platu odváděnému a poškozený člověk podnikatelem bere invalidní důchod také ke svému platu. Jak k tomu přijde ten poškozený ?????????????
Ale v tomto absurdistánu, kde sanitky překládají krvácejícího člověka ze sanitky do sanitky, protože nesmí přejet svůj rajón, je to vlastně normální, že ?????????????­????????????????????????­?????????????????????

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
yuko

Znam pripad, kdy po trech letech takto ziskaneho castecneho inv. duchodu – pro vice blbostí dohromady, bylo te osobe u komise receno: „jste zdrava, bezte do prace.“ A ona na to: "Kdyz jsem podle Vas zdrava, tak nemusim brat leky.
Nakonec se trikrat pokusila otravit, do tretice to vyslo. Takze si tu dusevni poruchu nakonec vsugerovala. Je opravdu bordel, pokud nekdo pobira inv. duchod z tzv. vychcanost a jiny, ktery si ten duchod zaslouzi, ho z nejakych zahadnych duvodu nedostane.

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Bránit ho může. Otázka je, zda ho dostane nebo ne. Pokud je mu přiznán, tak ať si ho brání

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek