Například varná konvice, přivede vodu do varu a vypne se. https://cs.wikipedia.org/wiki/Escherichia_coli
Zatím čtu: „Koliformní bakterie neodolávají teplotám nad 50 °C a při
pasterizačních teplotách vyšších než 72 °C by měly spolehlivě
uhynout.“ zdroj: http://euroclean.cz/slovnik/koliformni-bakterie/
Zajímavá 0 před 2911 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
A proč se ptáš nás, když sis sám odpověděl? Je jen málo organismů na úrovni bakterie a výš, které přežijí vroucí vodu.
0 Nominace Nahlásit |
Já myslím, že je to jasné, varem se bakterie spolehlivě zničí. Pokud ale vypneme konvici a vodu necháme vychladnout a nějakou dobu stát v této otevřené nádobě, může teoreticky dojít k sekundární kontaminaci.
0
před 2911 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2535 | |
quentos | 1796 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1341 | |
led | 1301 | |
aliendrone | 1106 | |
zjentek | 1017 | |
Kelt | 973 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |