Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AVI na DVD.

Je to až k nevíře, ale stává se to. Dlouhá léta jsem si natočené video z DV kamery natáčel ve formátu obrazu 16:9, poté upravil ve WinMoviaMarker a následně konvertoval na DVD pomocí programku convert XtoDVD a hladce přehrával na DVD přehrávači. Super. Ale před nedávnem jsem musel přeinstalovat oper.systém WinXP home a znovu nainstalovat programy, samozřejmě i convertXtoDVD. Program WinMovieMarker je součásti operačního systému, takže to jsem nemusel. Zároveň jsem si nainstaloval Codekpak. A od té doby mám problém.
Až do etapy uložení filmu zpracovaného v WMM na HDD PC je vše OK. Ovšem po konverzi do DVD pomocí programku convert XtoDVD mámvideo zkreslené. Takže z kruhu je vajíčko. Je to vertikálně natažené. Už jsem to zkoušel konvertovat i přes Nero, ale vajíčko zůstáv. Nemá někdo radu v čem může být problém?

Předmět Autor Datum
ConvertX nepouzivam, ale napada me, ze mas spatne zvoleny pomer stran pro vystupni video. S timhle s…
mif 01.11.2009 10:29
mif
Na kameře mám 16:9, v programu WMM také 16:9 a v programu convertXtoDVD také 16:9. Kde to ještě může…
blouma 01.11.2009 13:22
blouma
Ale před nedávnem jsem musel přeinstalovat oper.systém WinXP home a znovu nainstalovat programy, sam… poslední
kmochna 01.11.2009 23:02
kmochna

Ale před nedávnem jsem musel přeinstalovat oper.systém WinXP home a znovu nainstalovat programy, samozřejmě i convertXtoDVD. Program WinMovieMarker je součásti operačního systému, takže to jsem nemusel. Zároveň jsem si nainstaloval Codekpak. A od té doby mám problém.

Máš. VSO by mělo mít to svoje.
WMM - zjisti novou verzi - vyšla od té doby.

Zároveň jsem si nainstaloval Codekpak. A od té doby mám problém.

Nediv se, kdejakej bastl se navěsí na ffdshow a vydají to za "codecpack". pokud chceš seriózně pracovat v začátku, odinstaluj všechny "codecpacky", nainstaluj ffdshow a zkus. Dál můžeš přidávat přehrávací filtry pouze pokud povolíš - v ffdshow.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru