Avatar uživatele
irij

Zná někdo něco spolehlivého na zmírnění bolesti při artróze?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? panenka před 4868 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
venkovan

Hodně pomáhá opít se tolik, že špatně od žaludku přehluší bolest kloubů. Když to nepomůže, nejdřív bych šel k doktorovi aby se podíval v jakém stavu klouby jsou. Podle toho bych se třeba rovnou objednal na náhradní kyčelní kloub (třeba za 10 let už budete v čele pořadí).
Potom bych popřemýšlel jestli doktor nemá trochu pravdy o nadváze, špatném držení těla a tedy přetěžování kloubů, přistoupil bych na nějaké cvičení a docpal bych tělo latkami které podporují růst chrupavky. Třeba tlačenku, vepřové kolínko, když se to přejí Colafit (buničina pro klouby), Koňskou mast (několik druhů) prohřívání infralampami, relaxační lehátko kde se lze vyvěsit hlavou dolu a uvolnit páteř apod. Základem musí být vědět co v kloubech je za problém, potom už se lze přesně zaměřit.

Zdroj: život

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
panenka

vhodné postupy v prevenci artrózy

Vhodnou prevencí ale i základním režimovým opatřením v léčbě artrózy je postupná redukce nadváhy společně s vhodnou pravidelnou fyzickou aktivitou (doporučená je jízda na kole nebo plavání). Jako další z možností přichází v úvahu fyzikální léčba (elektroterapie, ultrazvuk, diatermie a nověji i laser) nebo rehabilitace. Při bolestech nebo u akutních vzplanutích volíme farmakologickou léčbu zaměřenou proti bolesti a zánětu. Doporučuje se pravidelný přísun látek, které patří mezi základní stavební kameny pro chrupavčitou tkáň (SYSADOA), glukosamin a chondroitin doplněné o kolagenní hydrolyzát.

Zdroj: http://vitain­fo.cz/eshop/de­tail.php?idzb=53

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Já používám Dolminu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Venkovan má smysl pro humor. Život ho naučil jíst kolagen atd. Ale jestli čtu dobře tak se irij ptá na něco jiného a to přece bolí. Po lékaři chtějte léky proti bolesti, on rozhodne jak silné předepíše. Jízda na kole je také vtip. Proto, že chybí důležitá věc a to je že kolo musí být nízké typu skládačky a sedátko je posazeno nízko. Tak souhlasím i s prohříváním, jinak se s takovými radami běžte vycpat, jaká prevence? Jak? Víte co je to bolest nebo ji máte z wikipedie?!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
hanny 2

Zkuste třešně a višně,to si nedělám srandu,mě to pomohlo-viz článek na „celostní medicíně“

před 4857 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Zdraví