Avatar uživatele
sardinka

Znáte nějakou firmu, kam se dají posílat dopisy nebo zásilky?

Chtěla bych si nechat poslat dopis nebo zásilku, ale nechtěla bych odesílateli prozradit svou adresu. Neznáte nějakou firmu nebo společnost, na kterou by se dala zásilka poslat a pak bych si ji vyzvedla? Nebo to jde udělat i s českou poštou? Děkuji za odpovědi

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3902 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Dopis nebo zásilku si můžete nechat poslat na adresu „poste restante“ na poštu. Směrovací číslo pošty. Adresa by pak byla asi taková : Např. Jana Nováková, poste restante, 180 00 Praha 8.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Adam Winter

Poste restante je ovšem vhodná pouze pokud víte, že vám má něco přijít. U obyčejného psaní totiž nedostanete žádné upozornění, že na poštu vůbec něco přišlo. Stejné je to i u zásilek ze zahraničí, například cetek z ebay a Číny. U doporučených psaní a obecně u balíků a psaní s trackovacím číslem je zase nutné, aby odesílatel zadal vaše telefonní číslo nebo mail a zajistil, že chce aby vám přišlo upozornění o uskladnění na poště.
Další možností je P.O.Box, což není nic jiného než schránka na poště, ovšem velmi drahá, čím více obyvatel v daném místě, tím dražší. No a pak je možné.

Dále je možné zkusit to získat přes společnosti, které normálně prodávají virtuální sídlo firmám. Ty totiž nabízí i scan a přebíraní pošty.

před 3417 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek