Avatar uživatele
Rokio

Co si myslíte o této situaci týkající se šíření informací z prostředí školy?

Jednou jsem ve škole udělal věc, ve které bylo sporné, čí je to chyba. Pan učitel řekl, že to bylo ode mě pěkně hnusné a nakonec dodal, že nechce nic slyšet.

Mě to pěkně nakrklo, tak jsem dal celou situaci na internet, která se stala na střední, se vším všudy. Žádnou informaci jsem si nevymyslel, ale pouze jsem tam napsal, co všechno se stalo i s chlupama.

Většina lidí, kteří tu zprávu četli, dali za pravdu mě a jen málo bylo na straně učitele.

Myslíte si, že mě učitel může za to žalovat? Psal jsem jenom čistou pravdu a nic jsem nezatajoval.

Zajímavá 0 před 2864 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Málokdo se kdy postavil za učitele. Nikdo nechce vypadat jako zrádce ať je situace jaká chce. Pokud si psal opravdu pravdu, tak se nemáš čeho bát a za tebou bude stát pravděpodobně většina studentů. Obrat by mohl nastat ve chvíli kdyby učitel využil svoje postavení a každému studentovi začal systematicky vyhrožovat postihy, zákazy nebo i vyloučením a tak podobně. Teprve v naprosté nouzi a krizi poznáš ty opravdové přátele, kteří by pro tebe i do ohně šáhli a ruku si popálili pokud by ti to zachránilo krk.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
xxx3

problém „čisté pravdy“ je, milý Rokio, v tom, že ji každý jedinec může vnímat i výrazně jinak. Asi by bylo dobré něco zveřejňovat pouze v případě, že převáží nějaký veřejný zájem (např. škola má problém se šikanou a místo řešení se snaží věc hlavně utajit). V opačném případě je to spíš ztráta času, která ničemu nepomůže, naopak může opravdové řešení problému akorát zkomplikovat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dalid

Myslim, ze aj ked si si nic nevymyslel tak to bude vzdy len tvoj subjektivny nazor. Suhlas vacsiny ludi tiez nic neznamena. Ak to boli ludia s podobnym nazorom na svet ako ty (spoluziaci, kamarati, …) . Co na to tvoji rodicia? Triedny ucitel? Z toho co si napisal nieje ziadny dovod aby ta zaloval.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek