Avatar uživatele
Rokio

Co si myslíte o těchto pěti největších legálních negativních postupech, které jsem v životě viděl?

To, že je něco legální, neznamená to, že to není nemorální. Existují i činy, které jsou zcela legální, ale jsou naprosto v rozporu s dobrými mravy. Zde je pět příkladů takovýchto skutků, kteté jsem v životě viděl.

  1. Učitelka nezabrání šikaně, ale naopak potrestá oběť šikany a ještě k tomu ji napíše negativní informace do papírů.
  2. Mladistvý zachrání dítě před středně těžkým zraněním, ale při této záchraně poruší jeden nebo dva zákony, které nejsou moc významné. Po tomto hrdinském činu mladistvý dostal důtku místo pochvaly.
  3. Jeden muž byl poměrně hodně zraněn, ale ne v ohrožení života. Nikdo mu neposkytl první pomoc.
  4. Žák má z jednoho předmětu průměr mezi jedničkou a dvojkou. Pak napíše závěrečný test, ve kterém dostane jedničku, ale jen proto, protože paní učitelka zapomněla jednu chybu opravit. Žák to řrkne učitelce a poté dostane z testu dvojku. Na vysvědčení ale také dostane dvojku, a to jen kvůi tomu, že je žák čestný a spravedlivý.
  5. Jeden nezletilý kamarád půjčí peníze druhému nezletilému kamarádovi. Ten sice peníze vrátí, ale v neznámé měně, i když hodnota té částky v té cizí měně odpovídá půjčené částce v korunách českých.

prasárna = vulgární slovo = oplzlost, nemravnost; chybný, zpravidla nečestný postup.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2923 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
sesednizkola

Nemas zadne kamarady tak prudis tady na odpovedich? Neni to zajimave a ani vtipne.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Za prasárnu považuju maximálně neposkytnutí pomoci, ale to ostatní jsou malichernosti. Například hrdina se pochvaly nedovolává, je totiž skromný.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… ty se musíš cejtit hrozně ukřivděnej … pročítáš si taky někdy odpovědi, nebo sem házíš otázky jak na běžícím pásu jen tak z rozmaru?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Šidlo

ak učiteľ potrestá obeť šikany, na tom nie je nič zákonné…taký učiteľ má byť potrestaný…dokonca sú na to paragrafy.....každý čin nejakej autority nie je automaticky legálny…

a čo je zlé na tom, že čestný žiak dostane čestne dvojku? naozaj čestný človek bude rád, že má čestné hodnotenie

vy ešte stále čakáte metál za toho možno ohrozeného chlapca?

tie peniaze sú veľmi relatívne.....ak sa dá mena zameniť v banke v česku, tak čo?

aj tá legálnosť je relatívna (vy ste nemali dejepis?) napr. čo všetko bolo za náckov a boľševikov legálne a teraz je to nelegálne.....

na vš sa učí, že zákony sú morálne minimum.....to jest, sú len a len na to, aby sa ľudia navzájom nezabíjali a neokrádali, naozaj etické správanie sa vlastne ani zákonom vynútiť nedá.....resp. ešte nikto neprišiel na to, ako.....

ak toto boli naj neprávosti, ktoré ste videli, ste šťastný človek......vy neviete, čo je naozajstná diskriminácia, neprávo a zneužívanie moci (O.K., ten prípad so šikanou je naozaj diskriminácia a zneužívanie moci…ale to je len 1 z 5…20%)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek