Avatar uživatele
Válek Petr

Znáte nějaké dotační programy pro začínající podnikatele?

Uchazeč vedený na úřadu práce se rozhodl, že začne podnikat. ÚP mu nabídl možnost zúčastnit se „Kurzu pro začínající podnikatele“. Má tento uchazeč možnost získat i nějaké dotace pro rozjezd podnikání? Děkuji.

Zajímavá 0 před 2872 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
tforro

Před několika lety jsem se na to informoval a když jsem zjistil, že musím mít sepsaný podnikatelský záměr a spoustu a spoustu dalších písemností, tak jsem s tím raději neztrácel čas. Zrušil bych všechny dotace. Akorát to křivý trh.
Ten kurz od ÚP má jen tu výhodu, že je zdarma. Kdejaký daňový poradce, nebo účetní vám během dvou hodin vysvětlí co a jak za pár korun.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Ano, existuje i možnost dotace.
Informace získá na ÚP od své zprostředkovatelky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
McArthur

Ano, přímo Úřad práce Vás tím provede.

Další dotace lze získat z programů fondů EU při Ministerstvu pro místní rozvoj a někdy i od města či kraje. Záleží na druhu podnikání.

Předně upozorňuji, že když nezvládnete na začátku podnikat bez dotací, tak v krizi pohoříte. Ono je to v této socialisty ovládané zemi (a EU) lákavé a v některých oborech to bez dotací ani nejde, zároveň to je zasahování do volné hospodářské soutěže. Kvůli dotacím musí jiní platit vyšší daně. A nakonec dnes si vezmete státní podporu Vy, rozjedete podnikání, a za dva roky si ji vezme někdo jiný a z trhu Vás vyštípe, protože dosáhne na štědřejší státní transfery.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Jakub Tlapal

Tak to mě vůbec nenapadlo. Já jsem si na rozjezd podnikání vzal úvěr, který ještě nemám ani splacený a už se mi podnikání zaseklo 😁 . Museli mi pomoct rodiče, protože jsem potřeboval další peníze na upgrade firmy , abych zvýšil zisk a získal víc peněz. Musím firmě obětovat víc času, alespoň do doby, než se ještě víc rozjede a budu mít víc peněz na zaměstnance.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání