Avatar uživatele
JaniA

Co si myslíte o vlivu škol typu Montessori na české děti?Jaká je jejich úspěšnost v přijetí na střední školy v ČR?

Doplňuji:
… a jaká je úspěšnost v přijetí na vysoké školy ze škol Montessori…?Dos­távají se ke mně negativní zprávy.Údajně děti nejsou dobře připravené na střední a vysoké školy v ČR /mám na mysli státní/.Jana

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: JaniA

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Agneta před 3452 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Agneta

Tyto školy jsou třináctileté s maturitou, a naučí se tam mnohem víc, než na ZŠ :D
Ta příprava do života je pak úplně jiná:D
Doplňuji:
Myšleno všeobecně, tedy k privátním školám, ne konrétně k Montessori. Prostě dítě začne v šesti a odchází v devatenácti s maturitou. Často je u „systému“ i školka (-třeba ale né ve školním komplexu).

Upravil/a: Agneta

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
annas

Setkala jsem se s tímto typem školy v našem městě. Jenže děti jsou teprve v 7. třídě, takže sama jsem zvědavá, jako budou úspěšné u přijímacích zkoušek..

Hledala jsem na netu, ale našla, že u nás ještě střední školy Montesorri nejsou . Ani jsem nenašla, jak děti dopadly u příjímacích zkoušek.

Další informace z netu. U nás byl vzdělávací program schválen v květnu 1998 a v současné době zde existuje asi 18 Montessori základních škol. V září 2010 bylo v Praze otevřeno první Montessori lyceum.

Moje blízká příbuzná na této škole učí ve skupině 1.-3. (doba za kterou musí zvládnout základní učivo. je nadšená, děti jsou spokojené, každé jede svým tempem, pro učitele je to práce náročná, každému dítěti se musí věnovat samostatně, pomůcky jí připravuje asistentka. Získávám od ní postupně iinformace.

„Hlavní důraz je kladen na individuální přístup k výuce. Děti si mohou vybrat z celé škály zajímavých a pečlivě připravených úkolů a činností. Mezi dětmi je odstraněna nezdravá rivalita, jsou cíleně vedeny k toleranci. Každé dítě postupuje podle svého tempa, díky čemuž odpadá stres z nedostatku času. Nadanější děti mohou postupovat rychleji, aniž by stresovaly ty, které potřebují určité učivo ještě více opakovat a procvičovat.“

http://www.kou­zelneskoly.cz/zs/?id=67-montessori

Jak jsem uvedla, sama jsem zvědavá. Je pravda, že jde o školu hrou, ale v matematice se musí třeba víc přemýšlet.

před 3452 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Agneta

No prosímtě – krásná a informatívní odpověď, to se divím, že to dáváš sem. :D (ale nějaký důvod „to musí mít“, chápu a tuším… :DDD)

před 3452 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek