Avatar uživatele
kapka

Znáte nějaké neobvyklé jídlo nebo neobvyklý postup vaření?

Už se vám někdy stalo, že vám někdo nevěřil, že může být nějaké jídlo, o kterém jste mu povídali, chutné? Nebo nevěřil, že jde udělat nějakým nezvyklým postupem? Mně ano. A nemám moc ráda, když mi někdo nevěří a kouká na mě jako na blázna.
Třeba tvarohový koláč, kde se nedělá těsto, ale jen se na plátky másla nasype směs mouky, cukru a prášku do pečiva, to mi dost lidí nevěří, dokud si to sami nevyzkouší. Já tomu teda taky nevěřila, to se přiznám.
Nebo maso potřené bílým jogurtem s kari kořením a osmažené, nad tím se pár lidí už ošklíblo a přitom je to táák dobrý. Znáte ještě něco dalšího takového? :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? kenyrts, annas, vagra, iceT, johana 56, zzzzz, Lorrien, gagaga před 3756 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Tvarohový koláč. Znám. Je tzv. švédský koláč. Když jsem dělala poprvé před více než dvaceti lety, měla jsem obavu, jak dopadne. Od té doby jsem přišla na další fígly, vylepšuji ovocem.

Maso naložené v jogurtu rovněž dělám. Ale tento postup mě nějak nepřekvapil.

Občas peču moučník jen ze samého tvarohu, nepřidává se žádná mouka.

Vynikající jsou koláčky z taveného sýra.

Kuře načerveno – když se hotové přendá na bílý talíř, hnědočervená barva konstrastuje s bílou. Není pečené, smaží se na sporáku, barvu dělá kombinace octa, cukru, sojové omáčky a dalšího koření.

Nedůvěru jsem měla k zavařeným meruňkám s cibulí s přidáním orientálního koření. Recept jsem si kdysi vystřihla z časopisu, riskla, vyzkoušela a dělám pravidelně, pokud seženu meruňky.

Asi před 2 roky jsem recept vložila na jednu stránku, když se žena ptala, co s velkou úrodou meruněk. Reagovala nedůvěřivě, ale pak mně poděkovala za recept.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

No,já ksem slyšela o smažené tlačence,a to si opravdu neumím nějak představit.Vždyť rosol v té tlačeně se teplem musí rozpouštět.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
štamgast

Stačí se každou sobotu dívat v 18:45 na TV Nova… Nebo v sobotu a v neděli poslouchat od 10:00 do 12:00 Frekvenci 1.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
melanie

banánová pizza 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lorrien

Ano, donedávna jsem nevěděla, že se vejce dají vařit ve vodě bez skořápky a prý to chutná i dobře. V Británii se to dělá většinou takhle, říká se tomu „egg poaching“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dnb

Lorien: Vždyť vejce v polévce je úplně běžná věc (bez skořápky) se skořápkou by ta polévka asi moc dobrá nebyla.....

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek