Avatar uživatele
autacek

Co si myslíte o vyloučení účasti Ruska z Olympiády v Korei? Opravdu v tom není politika? A proč kolektivní trest?

Není ponižující nesmět reprezentovat svoji vlast?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? mosoj, independent před 2336 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Je to víc než politické svinstvo. Je to hazard se světem. Ono totiž o ty sportovce vůbec nejde. Věřme tomu nebo ne , jde o nás o všechny.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… opravdu v tom není politika, jen politickej strach, že by jiní neuspěli, copak dopujou jen rusáci, co tur de fránc? … dneska jsem narazil na zajímavý článek, jak se naši žáci zlepšili ve čtení, zaujalamne tam tato věta: „Pomyslná zlatá medaile patří Rusku“ https://www.no­vinky.cz/veda-skoly/456922-cesti-ctvrtaci-se-ve-cteni-zlepsuji-jen-malo-ve-svete-ale-obstali.html … tomu, že v tom není politika, věří asi jen pár sluníčkářů v pražský kavárně …

… našel jsem zajímavý článek: „Seznam nejznámějších dopingových případů sportovní historie.“ >>> najdete tam Rusy? https://sport­.lidovky.cz/sez­nam-dopingovych-hrisniku-na-cele-je-armstrong-fbv-/ostatni-sporty.aspx?c=A130116­_102034_ln-sport-ostatni_vrb

Odvrácená strana sportu: 5 skandálních dopingových afér http://www.sto­plusjednicka.cz/od­vracena-strana-sportu-5-skandalnich-dopingovych-afer

… hele, to je tak, když amíci šli do vietnamu, tak šli pomáhat, když do Kuvajtu, taky pomáhali, když přestěhovali vojska a cvičili na Ukrajině, taky to byla pomoc, když vlítli přes hranice k Rusákům, tak to byl jen omyl, když to stejný udělaj Rusáci, je to provokace a pomalu třetí světová …

Upravil/a: Mc Merkurion

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
independent

Ve sportu už nejde o sport, nejen na Olympiádě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Alesh

Myslím si, že je to škoda, že to takto dopadlo. Politika ve sportu je odjakživa, jak moc ovlivnila toto, nemohu posuzovat. Pokud je pravda, že doping byl řízen přímo sportovními orgány Ruska, pak je trest na místě, zda až takovýto, nechť soudí jiní. Ale jak jsem již psal, neznám to pozadí, čili nechci tvrdit ani to, ani ono. Jednu věc si ale tvrdit dovolím a to, že je to škoda, že to takto dopadlo. Nevíte někdo, jak to bude s kolektivními sporty? Konkrétně s hokejem? Bez Rusáků to bude stát za … a nevím, zda i celý kolektiv by mohl nastoupit ne pod vlajkou Ruska a zda by o to vůbec stáli.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
orestez

Vadí mě, když mě reprezentuje nějaký s balónem, pokřikuje a říká o sobě, že hraje za celou Českou republiku. Ať s lyžemi, tancem, balónem, pukem, tyčí atd bojuje a reprezentuje sám sebe. Dá klid. Nebudou v ulicích rvačky. Pak by nemohl vzniknout kolektivní trest.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
magorvkleci

Když státní autorita nejenže proti dopingu nezasahuje, ale dokonce ho kryje nebo organizuje (!), tak v takovém státě nemáte partnera. Pak není jiná cesta.

Spor snad může být o tom, jestli takovou aféru založit na výpovědi jednoho zoufalého přeběhlíka a o tom, jestli nadnárodní korporace, které nepřímo řídí sport jinde, nemají taky sílu v tomto státní autority ovládat.

Osobně si myslím, že nechat si kvůli výkonu měnit všechnu krev nebo spát v hypobarické komoře je zavrženíhodnější a odpornější než se cpát bobulemi, ale tak to je nastaveno chytřejšími než jsem já.

Jinak asi souhlasím s orestez, že dnešní sport už nemá nebo by neměl se státy a národy co dělat. A dokonce tvrdím, že by se ze státního rozpočtu nemělo na profesionální sport dávat vůbec nic.

Upravil/a: magorvkleci

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Je to správné není to politika, ale může za vše Putin

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Muffz

Dnes lidé „reprezentují“ z nutnosti a pro peníze. Kdysi to byla čest a sportovci dělali, co mohli, aby pro svou vlast vybojovali co nejlepší výsledek. Dneska sportovci odmítnou olympiádu, což kdysi bylo neslýchané.

To, co provedli Rusku, je zhýralost maximálních rozměrů a může se to v budoucnu stát jakémukoliv státu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Tohle může vadit jen zainteresovaným. Olympjská myšlenka je dávno mrtvá, je to jen byznys s naroubovanou politikou – jako v tomto případě.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek