Avatar uživatele
eleonnore

Znáte nějaký reálný příběh, kdy se někdo díky náhodě vyhnul smrti?

A třeba jako bonus – koho pak smrt o krátký čas dostihla? (Vpodstatě takový Nezvratný osud). Stačí ale jen ty příběhy, kdy se lidé díky náhodě nebo nějakému nutkavému pocitu vyhli tragédii. Nebo příběhy, kdy se do tragédie naopak kvůli náhodě dostai.

Slyšela jsem, jak třeba spousta cestujících nestihli letadlo, které pak vletělo do věží v New Yorku. Nebo příběh o jisté mladé reportérce, která se vyhla útoku v obchodním centru v Kanadě, prostě dostala nutkání odejít. A pár minut později došlo k útoku. Bohužel se však tato reportérka ocitla o pár týdnů na místě jiného útoku a ten nepřežila.

Zajímavá 0 před 2775 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Tak o takových reálných zkušenostech z vlastního života bych mohl napsat povídku, když už ne román. O vlas jsem uniknul čelní srážce v 90 km/h, protože jsem zdálky včas poznal, že ten řidič své vozidlo neovládá. V chemickém průmyslu nastala anomálie a jako nezkušený novic jsem byl poslán zjistit co se děje. Radši jsem poslechl svůj instinkt a neudělal nic. Kdybych poslechl velínáře, byl bych zalitý asi jedním kubíkem oleje o teplotě 200 st. Takových život ohrožujících srandiček jsem prožil už sedm. Asi mám svého anděla strážného, je mi 62 a pořád žiju.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
quentos

Takových byla celá řada i natočena – na to mohu doporučit www.navratdore­ality.cz, videí s názvem „o fous“ jsou tam doslova stovky. Jeden příklad za všechny: http://navrat­doreality.cz/?p=vi­ew&id=19005
Něco podobného asi zažil téměř každý. Pamatuju, jak jsme se spoluhráčem z týmu jeli ze scrabblového turnaje a smažili jsme si to po vysokou rychlostí dálnici. Najednou ten blbec před námi prudce zpomalil. Ještě že je onen spoluhráč skvělý řidič, stačil dupnout na brzdu téměř stejně rychle jako ten před náma a nenarvat to do něj…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hapiky

Zřejmě asi platí: Ten kdo má poslání, toho osud či prozřetelnost zachrání. Může také ale jít o náhodu či náhody. V podstatě má každý určité poslání, rozhodující ovšem je, jestli je více nebo méně významné pro budoucí vývoj nebo sled událostí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Funna

keplere…ale ty pořád žiješ .-)…dotaz zněl, unikl smrti, která ho stejně za krátký čas dostala!…
asi jsi neviděl Osudové okamžiky, neboli Nezvratný osud…nevím, proč film pokaždé překládají jinak…

před 2775 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Ano, smrt mě může dostat každým okamžikem. Párkrát mě minula, jednou se trefí. Na něco jako Osud nevěřím. Každý má svůj život jen ve svých rukou, pokud nezasáhne Náhoda, nebo nemoc. I tak můžeme vše ovlivňovat.

před 2774 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

chyba..... „… a třeba jako bonus…“

před 2774 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek