Avatar uživatele
sesednizkola

Znáte někoho, kdo mlátí manželku?

Prý tito muži jsou společenské typy a nic na nich nejde poznat. Mají spousty přátel a umí udělat zábavu. Doma pak po hezkém večírku místo něžných polibků zmlátí manželku.

Co byste dělali, kdyby jste zjistili, že někdo z vašich dobrých přátel toto dělá?

Prý člověk nemá hasit to co ho nepálí…ale přeci jen je známá věc, že žena psychicky takto úplně zničit se dá a sama bude obhajovat zločiny svého zvráceného manžela a neodejde od něj, natož podat trestní oznámení na policajty.

Zajímavá 0 před 2485 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Psychotic

Znám. Bohužel je to policista a ona to zapře, takže se nedá nic moc dělat.

Kdybych zjistil. že to dělá dobrý přítel, tak by mým přítelem být přestal.

Mimochodem první odstavec není tak úplně reálný. K velké většině případů domácího násilí dochází v hluboce dysfunkčním vztahu, a to z obou stran – buď se žena a muž (nebo žena a žena, muž a muž,…) fyzicky napadají vzájemně – pak vyhrává (a je policií obviněn) ten silnější – nebo jeden z partnerů psychicky týrá toho druhého, který oplácí fyzicky.

Děláte tedy obětem násilí medvědí službu, když se zabýváte pouze manžely (jednostranně) bijícími manželky, protože takových případů je relativně málo a taková představa o domácím násilí pak brání skutečnému řešení problému.

Upravil/a: Psychotic

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Neznám nikoho takového. Co bych dělal nelze určit. Co by, kdyby jsou pouze spekulace. V krizových situacích se potom každý jedinec chová jinak.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Danina65

Znám,v té době můj dobrý kamarád, ono to vypadá velmi jednoduše, viník i oběť jsou známí, tak co řešit.Snad nejhorší bylo, co říkat nebo vysvětlovat dětem, obě byly malé.Nakonec dokázala odejít, ale happy end se nekonal, dokázal děti přesvědčit o tom, že je maminka zlá, když je odvedla z domu.Skončily u něho, obě hluboce poznamenané, manželka se z toho zhroutila.

Zdroj: Život

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek