Avatar uživatele
annas

Znáte některé sochy či portréty Venuší, které patří k nejslavnějším v dějinách lidstva?

Doplňuji:
Ajeto, já jsem se ptala na zobrazení Venuše. Špatně jste četl otázku. Pokud by byla odpověď k věci, stačilo vložit odkaz a nekopírovat tak dlouhý text.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? led, anonym, Jahoda, vagra, aramah před 4909 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
1popelka1

Určitě mezi nejznámější patří „bezruká“ Venuše – socha.Myslím, že sídlí v Louvru.
Dále pak obraz Zrození Venuše
Doplňuji:
autorem obrazu je Sandro Botticelli

Upravil/a: 1popelka1

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Jestli je nejslavnejsi opravdu netusim,znam Vestonickou Venusi,nalezenenou v r.1925 u Dolnich Vestonic v popelisti.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
skorcovaz

Pro mne je nejznámější Milétská Venuše (helénske vyobrazení Afrodity, bohyně krásy a lásky, autor naznámí). Ručičky jí stratili ještě během přepravy do přístavu. V levé ruce původně držela jablko a pravou si přidržovala klouzající látku u pasu.

Zdroj: http://darkbuch­.blog.cz/0904/ve­nuse-miletska

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ajeto

Venuše je druhá planeta od Slunce ve sluneční soustavě. Je pojmenovaná po římské bohyni lásky a krásy Venuši. Jedná se o jedinou planetu sluneční soustavy, která je pojmenována po ženě. Venuše je terestrická planeta, co do velikosti a hrubé skladby velmi podobná Zemi; někdy se proto nazývá „sesterskou planetou“ Země. Eliptická oběžná dráha Venuše má ze všech planet nejmenší výstřednost, pouze 0,007. Okolo Slunce oběhne jednou za 224,7 pozemského dne. Protože je Venuše ke Slunci blíže než Země, její úhlová vzdálenost od Slunce nemůže překročit určitou mez (největší elongace je 47,8°) a lze ji ze Země vidět jen před svítáním nebo po soumraku. Proto je Venuše někdy označována jako „Jitřenka“ či „Večernice“ a pokud se objeví, jde o zdaleka nejsilnější téměř bodový zdroj světla na obloze. Její magnituda může dosáhnout hodnoty −4,6. Na obloze je tedy po Slunci a Měsíci nejjasnějším zdrojem. Výjimečně lze Venuši pouhým okem spatřit i ve dne.

Venuše je zcela zakryta vrstvou husté oblačnosti, která nedovoluje spatřit její povrch v oblasti viditelného světla. To vyvolalo velkou řadu spekulací o jejím povrchu, přetrvávajících až do 20. století, kdy byl její povrch prozkoumán pomocí přistávacích modulů a radarového mapování povrchu. Venuše má nejhustší atmosféru ze všech terestrických planet, která je tvořena převážně z oxidu uhličitého. Pro absenci uhlíkového cyklu ve formě navázání do hornin či na biomasu z atmosféry docházelo k jeho enormnímu nárůstu až do současné podoby. Vznikl tak silný Skleníkový efekt, který ohřál planetu na teploty znemožňující výskyt kapalné vody na jejím povrchu a učinil z Venuše suchý a prašný svět. Existují teorie, že Venuše měla dříve podobně jako Země oceány kapalné vody. Voda se vlivem narůstající teploty vypařila a následně se pro absenci magnetického pole vodní molekuly střetly s částicemi slunečního větru, což vedlo k jejich rozpadu na kyslík a vodík a k úniku volných částic z atmosféry.[1] V současnosti dosahuje tlak na povrchu Venuše přibližně 92 násobku tlaku na Zemi.

Venuše byla známa již starým Babyloňanům kolem roku 1 600 př. n. l. Byla však pozorována dlouho předtím v prehistorických dobách díky své jasné viditelnosti. V Čechách jsou známy nálezy dokládající její pozorování z archeologické lokality Makotřasy z období asi 2 700 let př. n. l.[2]

Jejím symbolem je stylizované znázornění bohyně Venuše držící zrcadlo: kruh s malým křížem pod ním (v Unicode: ♀). Povrch Venuše mohl být zkoumán až díky radaru a kosmickým sondám. První úspěšné přistání provedla sonda Veněra 7 15. prosince 1970.V první polovině 90. let 20. století zhotovila americká sonda Magellan detailní mapu téměř celého povrchu planety. Tyto výzkumy přinesly poznatky o silné sopečné aktivitě na povrchu Venuše, což spolu s přítomností síry v atmosféře vedlo k domněnkám, že se na Venuši nachází aktivní vulkanismus i v současnosti, což v roce 2009 potvrdily měření povrchu v infračerveném spektru.[3] Při průzkumu snímků ale nebyly nalezeny žádné doklady lávových proudů, které by pocházely z nedávné doby. Na povrchu bylo překvapivě pozorováno jen malé množství impaktních kráterů naznačující, že celý povrch je relativně mladý o stáří přibližně půl miliardy let.

Zdroj: http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Ve­nu%C5%A1e_%28pla­neta%29

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
1popelka1

Tou „bezrukou“ Venuší mám samozřejmě na mysli Venuši Milóskou.

http://www.no­vinky.cz/kultu­ra/205406-venuse-miloska-z-louvru-ma-novy-hav.html

před 4909 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
1popelka1

Ajeto – děláte si srandu???
Annas se neptala na to, co je Venuše… neodpovídáte vůbec na otázku a navíc kopírujete zbytečně dlouhý text… aspoň že zdroj jste uvedl…

před 4909 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
hanulka11

on se přeci realizuje ,ne?

před 4909 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Ajeto

myslely jste toto?
Měkká trojhranná vyvýšenina před vulvou je tuhý tukový polštář pokrývající stydkou kost. Nazývá se stydký pahorek (mons pubis) a někdy je označován jako „Venušin pahorek“ (lat. „mons veneris“). Po pubertě jej pokrývá pubické ochlupení. Podobně mohou být pokryty ochlupením i malé a velké stydké pysky (labia). Starší český název pahorku je hrma.

Velké stydké pysky (labia maiora) jsou kožní řasy, které zcela nebo částečně zakrývají ostatní části vulvy. Barva vnější části velkých stydkých pysků je obvykle podobná barvě na jiných částech těla, i když to neplatí vždy. Vnitřní část, kůže podobná sliznici, je obvykle růžová nebo nahnědlá. Velké stydké pysky přecházejí vzadu do hráze. Mezi nimi se nalézá stydká štěrbina (rima pudendi), v níž jsou malé stydké pysky. Vpředu přechází ve Venušin pahorek.

před 4909 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

Vy ste niekde videli v galérii sochu, alebo portrét vášho umeleckého diela ?
Otázka znela na umelecké dielo, vytvorené ľudskou rukou.

před 4909 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek