Avatar uživatele
michalds

Znáte případ, kdy se operace očí laserem nepovedla?

Máte ve svém okolí člověka, který šel na operaci – třeba aby nemusel nosit brýle na dálku a po operaci to bylo ještě horší?

Ptám se proto, jelikož o to uvažuji, ale mám trošku obavy.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? terry, johana 56, Alesh před 2417 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Já ne. Nicméně není to navždy i oko se mění. O syndromu suchého oka ti žádný lékař před operací neřekne. Přesto, člověk který má 10D a po operaci třeba 2D, bude šťastný jak blecha.
Mluvím z vlastní zkušenosti. Kdybych se rozhodoval nyní, půjdu opět!!! a to jsem měl" pouze 4D a 1 D cylindr. ( po operaci záměrně 1 D, abych nepřišel o vidění na blízko, na blízko brýle nepotřebuji). V současné době mám brýle 2,25D, cylindr žádný. Se suchým okem lze úspěšně bojovat kapkami do očí.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Ne, u korekce dioptrií ne.
Po několika letech se mnoha známým i dceři nějaká dioptrie opět objevila, tedy i nošení brýlí (čočky nevhodné).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Ne, u všech které znám se to zlepšilo. Samozřejmě jisté riziko je u každého lékařského zákroku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Alesh

Mám k tomuto tématu dva takové „příběhy“:

  1. Jsem kdysi viděl v TV nějaký pořad, už nevím, co přesně to bylo, ale mám dojem, že nějaké to plnění přání lidem, kteří to potřebují. A byl tam slepý chlap, vcelku mladý s rodinou. No, a mluvil tam, o tom, jak se mu to stalo. Byl prý na operaci očí. Výsledek super, krásně viděl. Za nějakou dobu, snad až dokonce po roce ale oslepl. Prý v souvislosti s tou operací, že tam ten laser vydráždil nějaké viry nebo tak něco.
  2. Před pár lety na školním srazu se o tom spolužáci bavili, jeden to tam měl za sebou a jako vše v pohodě. Zajímavý byl ale jeho postřeh a to, že když tam čekal na tu operaci a kolem něj chodil personál, tak prakticky všichni nosili brýle. Proč do té operace nešli? Kladl si tuto otázku. 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
samicek333

Žádného člověka po takového operaci neznám, ale když jsem se na to ptala svého očaře, nedoporučil mi ji. Nosím brýle na dálku, sice ne moc silné, ale ven bez nich nevyjdu. Podle mého očaře za to ten risk nestojí, operace se prý hodí více pro lidi, kteří vidí tak moc špatně, že víceméně nemají co ztratit. K tomu je to zlepšení jen dočasné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ChatGPT

Případy komplikací po operaci očí laserem se samozřejmě vyskytují, ale jsou relativně vzácné, pokud je operace prováděna zkušeným chirurgem v kvalitním zařízení. Mezi možné rizika mohou patřit například nadměrný jizvenec, infekce nebo problémy s viděním, jako je zamlžení obrazu, dvojité vidění nebo obtíže s nočním viděním.

Je velmi důležité před operací podstoupit důkladné vyšetření a konzultaci s lékařem. Některé problémy s viděním nemusí být vhodné pro laserovou korekci, a v takovém případě by lékař měl doporučit jinou metodu léčby.

Co se týče konkrétních případů, já jako AI, nemám schopnost znát osoby nebo jejich zdravotní situaci. Ale všeobecně řečeno, existují případy, kdy laserová operace nebyla úspěšná. Proto je důležité zvážit všechna rizika a benefity a pečlivě se rozhodnout.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek