Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zpomalené PC

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. PC sestava HP, Intel Core 2, Quad Q6600, 2.4MgH, 3g Ramm DDR3, Nvidia 6800 GT, Win7 Home Premium, 64bit, stáří cca 10 měsíců.

Bezproblémový chod, nainstalováno minimálně programů, několik her typu Jewell Quest, HDD zaplněn z 10%, pravidelně čistěn pomocí Ccleaneru, Spybotu a antiviru Microsoft Ess.

Před časem začalo docházet k neskutečnému zpomalení v intervalech zhruba jednou za 2-3 týdny. Spouštění i vypínání trvá neskutečných 4-5 minut, odezva na jakoukoli akci (otevření složky, okna exploreru) zhruba 1 minutu, načtení webové stránky podobně dlouho. Přitom, po spuštění aplikace, hry, či přehrávání filmu je vše v pořádku, ovšem pokud se pokusím zároveň provést další činnost, PC je stále pomalejší a pomalejší. Situace se nemění ani po odpojení od internetu.

Pokud není nic spuštěno, Správce hlásí normální hodnoty, 0% výkonu procesoru, cca 20% paměti, nicméně kontrolka HDD nepřetržitě po celou dobu svítí nepřerušovaně a je i slyšet jak HDD neustále naplno něco chroustá.

Zhruba po 24 hodinách se vše vrátí do původního bezproblémového stavu.

Pokud by byl schopen někdo poradit, byl bych velice vděčný, předem děkuji.

Alex

Předmět Autor Datum
Zkoušel jsi nějakej program na kontrolu HDD? napčíklad HDTune?Jestli nemá nějaké chybné sektory nebo…
caafko 18.12.2013 11:21
caafko
pravidelně čistěn pomocí Ccleaneru, Spybotu a antiviru Microsoft Ess. Tak to tady raději neříkej, n…
Fair-Play 18.12.2013 11:25
Fair-Play
Děkuji za názory, HDTune spuštěn, cca za 12 hodin budu znát výsledek, procesů spuštěno minimum, dle… poslední
Alex69 18.12.2013 13:16
Alex69

pravidelně čistěn pomocí Ccleaneru, Spybotu a antiviru Microsoft Ess.

Tak to tady raději neříkej, na to je zdejší osazenstvo vysazené a může to být důvod tvých problémů::) Koukni se ve správci úloh, co ti to vlastně vytěžuje pokud HDD "chroustá" Nestahuje ti to nějaké aktualizace nebo neprovádí to nějaké zálohy?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru