Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zpomalení odchozích dat

Pěkný den,
potřeboval bych poradit nějaký software na zpomalení odcházející pošty (SMTP). Rozesílám registrovaným uživatelům program našeho kulturního zařízení (žádný spam!), a generuji maily pro každého zvlášť, abych měl jistotu, zda jim program opravdu přišel/nepřišel. Jenže můj poskytovatel připojení mi po deseti odeslaných mailech za minutu komunikaci na minutu stopne, takže já ty maily musím odesílat na několikrát, což je při stále vzrůstajícím počtu odběratelů čím dál víc otravnější.
Tak mě napadlo, že kdybych snížil na svém PC rychlost odchozích dat natolik, aby se za minutu odeslalo třeba devět mailů a mohlo to tedy běžet pořád, bez nutnosti to po každé minutě pouštět znovu, že by mi to dost ulehčilo práci. Poradíte mi nějaký jednoduchý, pokud možno bezplatný prográmek, který by to uměl?
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Predpokladam, ze vyuzivas jeho SMTP server. Mas verejnou IP adresu? Vase kulturni zarizeni nema vlas…
JR_Ewing 07.07.2008 08:51
JR_Ewing
Využívám SMTP poskytovatele. Už jsem ho kvůli tomu obtěžoval, zvýšil mi limit na dvacet, ale po měsí…
hobr 07.07.2008 10:08
hobr
Vlastni SMTP je to co potrebujes :-) Zpomaleni si jako predstavujes jak? Myslis, ze ze sitovky odcha…
JR_Ewing 07.07.2008 10:21
JR_Ewing
Díval jsem se na výběr programů, ale je to bída. Našel jsem dva, z nichž jeden odešle jen deset mail… poslední
hobr 07.07.2008 12:36
hobr

Predpokladam, ze vyuzivas jeho SMTP server.
Mas verejnou IP adresu? Vase kulturni zarizeni nema vlastni domenu?
Resenim je bud obtezovani poskytovatele aby ten limit u vas zrusil ( asi toho nebude schopen ), nebo si zaridit vlastni smtp server, obvykle se to da vyridit u spolecnosti, u ktere mate i webohosting. Zpomalovani je kravina ;-).

Využívám SMTP poskytovatele. Už jsem ho kvůli tomu obtěžoval, zvýšil mi limit na dvacet, ale po měsíci to zase snížil zpátky na deset - tudy cesta nevede. Veřejnou IP nemám. Zařízení vlastní doménu má, ale hosting smtp nevede...
Zpomalení odchozích dat, klidně jen na portu 25 mi přijde jako nejjednodušší řešení. Svoji poštu mám na gmailu, takže port 25 potřebuju jen pro rozesílání těch programů...
I tak díky za názor, ale není to, co potřebuji...

Vlastni SMTP je to co potrebujes :-) Zpomaleni si jako predstavujes jak? Myslis, ze ze sitovky odchazi neco jako "1. email, 2. email, 3. email"? Vzdyt velikost kazde varky muze byt jina, takze datove rychlost omezovat je blbost. Nehlede k tomu, ze kdyz email bude mit 40kB, tak rychlost odesilani bude 48kbps. To ti na tom SMTP serveru vyprsi spojeni nez se odesle jeden email. Jaky nastroj pouzivas na odesilani?
Pokud ti provider neblokuje port 25 do internetu, tak si najdi nejaky lokalni SMTP server ( program ), ktery nastavis v emailovem klientovi jako odchozi SMTP server a mas po starostech.

Díval jsem se na výběr programů, ale je to bída. Našel jsem dva, z nichž jeden odešle jen deset mailů denně, což je k ničemu a ten druhej je přecpanej hromadou funkcí, které jsou mi k ničemu.
Ale i tak, nevím, jestli je to řešení. To bych musel ještě najít nějakej DNS, kterej by mi ten můj SMTP akceptoval, ne? Obávám se, že mi vlastní SMTP server poskytovatel připojení na jeho DNS asi nepustí a když jo, tak se stejnejma restrikcema (10 mailů za minutu)...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru