Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zpomalený bios, s připojeným HDD

Dobrý den, prosím vás o radu,

Po čase jsem se rozhodl defragmentovat systémový disk. Chvíli po defragmentaci se sekl PC a znovu už nenaběhne. Hlásí: Chybny kontrolni součet bitove kopie... S tím jsem se smířil, reinstaluji win ale:

Po připojení druhého systémového disku najedu do biosu, abych nastavil boot z tohoto druhé disku, ale v biosu se takřa nedá pohybovat, pokusím se laicky vysvětli: mačkám např. šipku vpravo, ale musím pořád dokola. Pak (vždy cca po 5 sekundách)se najednou "kurzor" pohne, ale beží pořád do prava. Klidně i 3 minuty, dokud nezačnu něco dělat. Tak musím mačkat opět dokola šipku vlevo a čekám, kde se kurzor zastaví. Dokážete si představit, co dělá Enter nebo Esc.

Pokud ale odpojím původní systémový (ten defragmentovaný) disk, bios šlape bez problémů.

Otázka asi zní, zda je chyba na straně HDD?

Za jakoukoli radu děkuju.

Předmět Autor Datum
Ano je to mozne ze je problem v HDD. Ak to je PATA tak by mohol byt aj problem v kabli, skus iny kab… poslední
MM.. 07.05.2013 16:05
MM..

Ano je to mozne ze je problem v HDD. Ak to je PATA tak by mohol byt aj problem v kabli, skus iny kabel, aj iny port na doske.

Co sa tyka toho BIOSu proste zmackni sipku len raz a o sekundu (ne hned) ju pust, a cakaj 5 sekund ci sa pohne na obrazovke kurzor o jedno policko.
Skus PS2 klavesnicu namiesto USB klavesnice, skus inu klavesnicu. Alebo ten disk/kabel/PATA port nepouzivaj.
Skus preistotu aj clear CMOS, a klavesnicu v inom USB porte (moze tam byt zdielane IRQ a neustale aktivne IRQ od disku, iny USB port bude mat ine IRQ)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru