Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zpomalený počítač bez viditelné příčiny

Dobrý den. Potřeboval bych pomoc nebo alespoň radu, kde by se mohla nacházet příčina celkového zpomalení mého systému. Mám ASUS Notebook M50Vc/M50Vm Series, procesor Intel Core 2 Duo, paměť RAM 4 GB, operační systém Windows Vista 32 bitová verze, počítač mám již 6 let, bez jediné reinstalace systému.

Můj problém trvá již měsíc. Celý systém je extrémně zpomalený, videa, filmy, hry a ostatní aplikace se začaly poměrně dost "sekat". Obyčejné video na kanálu Youtube nejede plynule ani na nejnižší detaily. K tomu všemu se přidalo ještě občasné mizení ikon na ploše. Napadlo mě, že by to mohl způsobovat virus. Vyzkoušel jsem Norton antivir, ten neobjevil žádnou infekci, tak jsem zkusil ještě AVG internet security a tam se nějaké infikované soubory našly, jenže nešly odstranit. Zkusil jsem tedy obnovit nastavení systému z dřívější doby. Opět jsem provedl celkový test. Žádná hrozba nebyla objevena. Počítač zůstal zpomalený, ikony občas mizí. Mohli byste mi prosím pomoci? Chtěl bych se především vyhnout reinstalaci systému. Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Příčiny mohou být různé, od havěti v systému, přehříváním, množstvím programů spouštěných při startu…
Fair-Play 03.02.2014 13:23
Fair-Play
Napadlo mě, že by to mohl způsobovat virus. Jo, je to virus. Jmenuje se Maradona... Když počítači n… poslední
IQ37 03.02.2014 13:49
IQ37

Příčiny mohou být různé, od havěti v systému, přehříváním, množstvím programů spouštěných při startu systému nebo několik antivirů běžících současně (viděl jsem i čtyři běžící najednou kdy PC startoval do "použitelného stavu" dvacet minut:-?)
Takže začni kontrolovat, cože ti tam vlastně všechno běží.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru