Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zpomalený start PC

Dobrý den,

mám takový problém s PC, když jsem ho dneska zapnul, tak mi nabíhací obrazovku (obdélník) přeběhl ten proužek cca 50, přičemž u cca 25 přeběhnutí mi dioda práce disku na PC vůbec neblikala, jakoby disk přestal pracovat, kolem toho 50 přeběhnutí se zase rozblikala a už to normálně startovalo.
Po spuštění všech spouštěcích procesů mi to ukazuje dobu provozu ve správci úloh cca 9-10 minut, přebytečné spouštěcí procesy a služby jsem vypnul, předtím bylo na době provozu 12 minut.

PC odborník nejsem a ptám se jestli je to normální, přitom jindy mi ten spouštěcí proužek přeběhne jen desetkrát a dneska 50 krát, zkoušel jsem i obnovení systému, ale je to stejné, bojím se, aby se to někdy nezaseklo úplně a nenabíhalo to věčnost, aby to vůbec naběhlo, v PC jsem se ještě nikdy nevrtal, vždycky mi pomohlo Obnovení systému, komponenty mám původní, PC starý necelé dva roky a dvě opravy mám ještě zdarma, žádné potvory v PC nemám ani ho nijak moc nezatěžuji - hraju internetové flash hry a občas stahuji soubory avi, jinak nic...

Prosím poraďte, díky...

PC sestava: HAL3000 MidiTower PC375, bez zdroje, černooranžový Intel Celeron Dual-Core E1200 1,6 GHz, 512kB, 800 MHz, socket 775, BOX, zákl. deska MSI, HDD Samsung 320 GB HD321KJ/7200/16MB/SATA300, RAM: Kingmax RAM DDR2 2GB 240pin PC6400 800 MHz (cip Kingmax), OS: Windows Vista Home Basic CZ předinstalovaný, integrovaná grafická karta Intel

Předmět Autor Datum
Nastroje pro spravu - prohlizec udalosti, tam by mohlo neco byt.
Redmarx N 23.08.2010 10:26
Redmarx N
Je tam: Upozornění - zdroj Serial, Popis: Nelze vytvořit symbolický odkaz na \Device\Serial1. Chyba… poslední
Jack ONeill 23.08.2010 12:39
Jack ONeill

Je tam:
Upozornění - zdroj Serial, Popis: Nelze vytvořit symbolický odkaz na \Device\Serial1.
Chyba - zdroj HttPEvent, Popis: Nelze inicializovat balíček zabezpečení Kerberos pro ověření na straně serveru. Datové pole obsahuje počet chyb.
Chyba - zdroj WMI, Popis: Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.
Chyba - zdroj Zprostředkovatel protokolu událostí Správce řízení služby, Popis: Zavedení následujícího ovladače pro spouštění počítače nebo systému se nezdařilo:
sfdrv01

A tohle bylo tam bylo vždycky už asi přes půl roku, takže v tomhle asi problém není.

V Zabezpečení jsem našel selhání auditu: Integrita kódu určila, že hodnota hash bitové kopie souboru není platná. Soubor může být poškozen z důvodu neoprávněné změny, nebo neplatná hodnota hash může ukazovat na potenciální chybu diskového zařízení.

Název souboru: \Device\HarddiskVolume1\Windows\System32\drivers\D XSOFTIO.SYS

- ale tohle selhání při spuštění tam bylo taky už předtím, takže v tomhle by chyba taky být neměla, všechny ostatní audity jsou v pořádku,

Navíc asi před dvěma měsíci jsem extrahoval DVD-čka z rarů a po opětovném zapnutí PC se sekl ten proužek nabíhal víc jak 5 minut a takhle to dělal pořád, tak jsem dal obnovení systému a bylo po problému, od té doby už radši neextrahuju, ale to mi teď nepomohlo a na disku mám volných asi 9 GB, tak jestli problém není v tom...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru