Avatar uživatele
postcd

Zpráva z vyšetření, povinnost dát obvodnímu lékaři?

Byl jsem na pohotovosti a dostal jsem zprávu z tohoto vyšetření. Mám dojem že mi doktor řekl něco ve smyslu že mám povinnost nějak do týdne/tří týdnů to dát obvodní doktorce. Ale nejsem si jistý jestli to fakt řekl takto a jestli tu povinnost mám. Můžete mi říci názor prosím? Dal bych to doktorce až tam někdy půjdu, nechce se mi ale chodit tam jen kvůli tomu a zároveň bych nechtěl nějak mařit jejich činnost, nerozumím tomu.

Závěr tam je: „Zítra ráno kontrola u OL, vhodná kontrola neurologická“

Už vidím jak mě tahají po doktorech a vyšetřeních které opět nikam nepovedou, nebo spíše povedou k braní nějakých antidepresiv, které nechci apod.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3846 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Pokud je tam napsána kontrola u OL, tak by jsi tam měl v každém případě zajít. Neznáme tvé zdravotní potíže, takže se nedá blíže určit co přesně potřebuješ.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hlada

Na pohotovosti vám poskytli akutní ošetření s tím, že máte v léčbě pokračovat prostřednictvím obvodní lékařky. Je to vaše zdraví a je na vás, jestli se chcete nebo nechcete léčit. Doporučenou léčbu můžete odmítnout. Žádné sankce za nepředání zprávy nebo maření léčby se neuplatňují.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Lékařský závěr z ošetření lékaře by se měl dodržovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Nedělala bych předčasné závěry na základě laických zkušeností nebo dohadů. Zpráva z pohotovosdti mluví jasně: Kontrola zítra ráno u obvodního lékaře.
To znamená, že s touto zprávou jsi měl dnes ráno zajít k obvoďákovi, aby zjistil aktuální stav a případně doporučil další vyšetření a léčbu.
Můj lékař nikdy netermínoval, kdy mu mám donést lékařské zprávy od odborných lékařů. Většinou jsem mu je donesla najednou, když jsem něco potřebovala. Zkopíroval si je a založil.
Uvědom si, že veškeré nemoci a zdravotní problémy, kterými procházíš, nějak ovlivňují Tvé celkové zdraví. Proto je třeba dbát na doporučení lékaře a zajít i na doporučenou kontrolu. Děsit se hned antidepresiv, není na místě. Navíc máš možnost se s lékařem domluvit a když Ti nějaké léčebné postupy nebudou vyhovovat, dají se určitě najít jiné. Zdraví máš jen jedno, proto bys s ním neměl hazardovat. Věř tomu, že lékař ví spíš než Ty, co je třeba udělat, abys byl v pořádku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek