Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zrušení trvalého pobytu rodině s dítětem

Dobrý den.Měl bych dotaz ohledně zrušení trvalého pobytu.Kolega z práce řeší tento problém.Bydlí u své matky v RD kde on nemá trvalé bydliště,ale jeho manželka a syn ano.Jeho matka je chce všechny vystěhovat a neřeší kam půjdou.Barák chce prodat a to prý třeba i s nima a ať se stará novej majitel.Je nějaká legální a právní obrana proti takovému postupu?Díky za případné rady co s tím.

Předmět Autor Datum
Tohle neni otazkou trvalyho bydliste ale pravniho titulu uzivani veci. Pokud maji smlouvu o pronajmu…
bahno 15.02.2012 20:46
bahno
To s tím trvalým bydlištěm víme.Nám šlo spíš o morální stránku věci.Myslím,že to chtějí nechat dojít…
patlal 15.02.2012 20:57
patlal
no tak co řešíš, když je na tom exekuce, tak to stějně prodat nesmí, to za ni udělají jiní a pak půj…
hostss 16.02.2012 01:23
hostss
Co maji delat? Sebrat se a jit bydlet do mista, ke kterymu budou mit nejaky pravni vztah. Najem, hyp…
bahno 16.02.2012 10:34
bahno
Trvalé bydliště nezakládá jakékoli právo na užívání nemovitosti, čili na bydlení. Mají tam nějakou s…
Dale Cooper 15.02.2012 21:25
Dale Cooper
Spíš by mě zajímalo proč je chce "vystěhovat a neřeší kam půjdou". Podnájmů je všude dost, ale za to…
Luboš 121 15.02.2012 22:33
Luboš 121
Do kolika roků mají rodiče povinnost starat se o děcka? Když dokázal dotáhnout ženskou matce do bará…
Henessy 15.02.2012 23:59
Henessy
To co jsi napsal je jen tvoje doměnka (píšu to slušnou formou,protože jinak bych musel napsat něco c…
patlal 16.02.2012 07:13
patlal
Fakta - syn je nastěhovaný v bytě, který mu nepatří. Majitel nemovitosti si může s nemovitostí dělat…
Henessy 16.02.2012 14:27
Henessy
tu je najväčší problém tá exekúcia,ktorá už prebieha,smolu majú všetci,matka už ich nemôže vykázať z…
audax 16.02.2012 08:20
audax
Dítě nedítě. Prodej nemovitosti půjde (trvalé bydliště je jen evidenčním institutem občana), souhlas…
TNT 16.02.2012 11:25
TNT
Z druhé strany - potíže při vystěhování připraví matku o hodně peněz při prodeji, nanejvýš by to byl… poslední
kejki 16.02.2012 17:36
kejki

To s tím trvalým bydlištěm víme.Nám šlo spíš o morální stránku věci.Myslím,že to chtějí nechat dojít do soudu a tam se pak uvidí.Vůbec netušíme jak jim pomoci nebo co mají dělat.Nájemní smlouvu jim dát nechce protože ví,že by to už byl problém.Odprodat jim taky nic nechce a ani nemůže páč je na domě exekuce.

Spíš by mě zajímalo proč je chce "vystěhovat a neřeší kam půjdou". Podnájmů je všude dost, ale za to se platí a v tom bude nejspíš ta potíž. Až ho vystěhuje a vymění zámky tak na úřadě sama může odhlásit trvalý pobyt nájemníků a nic s tím nikdo neudělá. Trvalý pobyt nic neznamená, pokud nemá smlouvu o podnájmu na dobu neurčitou.

Do kolika roků mají rodiče povinnost starat se o děcka? Když dokázal dotáhnout ženskou matce do baráku , ubouchat jí děcko měl by se postavit na vlastní nohy. Pokud by matka viděla, že je nakvartýrovaná snacha nějakým přínosem, asi by ji trpěla. A kam půjdou? V době volných bytů, hypoték, volných podnájmů. Spíš budou mít problém si vybrat. A když na to nemají? Tak ať makají jako druzí a budou mít. A legálně? AŤ matku nenaseje, ať ho nevydědí. Že by šel opruzovat zase manželčinu rodinu? Musí to být dáreček, když si nechal na baráku kde bydlí dát exekuci a ještě se bavit o morálním právu. Pokud to matka neprodá, neuhradí dluhy, tak přijde exekutor a pak ona i synáček tak rychle vystřelí z baráku že jim nenechají ani stan.

To co jsi napsal je jen tvoje doměnka (píšu to slušnou formou,protože jinak bych musel napsat něco co by se ti nelíbilo a to v ostřejším tónu).
Proč tu pouštíš slovní průjem když jsi nenapsal nic co by řešilo původní otázku?
Kde je psáno,že syn má exekuci a nechal ji napsat na matčin barák?
Kde je psáno,že snacha není přínosem?

Fakta - syn je nastěhovaný v bytě, který mu nepatří. Majitel nemovitosti si může s nemovitostí dělat co chce. Požaduje o majitelce aby trpěla něco, co trpět nechce. Syn chce aby soud přiřkl cizí majetek jemu jen proto, že mu bylo umožněno v něm bydlet. Jako milující syn s chutí na nemovitost by se měl o matku starat a pomoci jí exekuci, případně dluhy řešit. Nikde jsem neuvedl že je udělal on.
Je li snacha přínosem, musí to být obzvláště těžké vykázat ji ze svého domu a důvody velmi vážné.
Původní otázku řeší - zajít na realitní kancelář a sehnat si byt či domek. Zajít si vyřídit hypotéku.
O morálce syna, který chce na matce vysoudit něco na co nemá nárok psát nebudu. Spíš by mě zajímalo co udělá pro ni a s jakou pomocí počítá od manželčiných rodičů.
Navíc jsem byl vychován k úctě k rodičům a nedovedu si představit, že bych je nějak zneužíval a řekněte mi jak jinak se dá jednání vašeho dospělého přítele nazvat?

tu je najväčší problém tá exekúcia,ktorá už prebieha,smolu majú všetci,matka už ich nemôže vykázať z domu,už jej de facto nepatrí,momentálne,pokial prebieha exekúcia,patrí exekútorovi,ktorý má plné dispozičné právo s ním nakladať podla svojho uváženia,smolu má aj syn s manželkou,pokial nemajú papierovo vysporiadané spoluvlastníctvo alebo vlastníctvo časti baráku,ktoré by pri troche šťastia nemuselo byť predmetom exekúcie,záleží,kvôli čomu a ako bola uvalená exekúcia na barák,pokial by exekúcia bola spôsobená konaním matky a syn by mal časť baráku vo vlastníctve,smolu by mala matka,exekútor by v tom prípade nesmel siahnuť na časť,ktorá by papierovo patrila synovi,čiže ani exekútor by nemohol zabaviť a predať celý barák,ale len časť,ktorá nepatrí synovi,čiže on by zostal spolumajitel spolu s tým,čo by zostakovú časť baráku kúpil v dražbe a nenastal by žiaden dôvod,aby syn bol nútený opustiť s manželkou a dieťaťom svoju časť baráku......pokial je exekúcia na celý barák a on nemá vyriešené vlastnícke vzťahy, môže reálne bezproblémovo dosiahnuť na občansko právnom konaní získanie ptredkupného práva na barák,čo sa dá rozumne poradiť je obrátiť sa na nejakú právnu poradňu,my nepoznáme podrobnosti,pozadie celého tejto story,jedno je ale isté,treba konať čo najrýchlejšie,pretože exekútor nezisťuje podrobnosti,ten len vykonáva exekúciu na základe rozkazu súdu,ktorý nariadi exekúciu na základe určitých skutočností,takže pokial chcete kolegovi pomôcť,tak mu nájdite/pomôžte nájsť právnu poradňu/právnika a to čo najrýchlejšie,kým nieje neskoro,prípadne pokial si to situácia vyžaduje, tak sa ako kolegovia poskladajte na nejakého schopného právnika...

Dítě nedítě. Prodej nemovitosti půjde (trvalé bydliště je jen evidenčním institutem občana), souhlasíli všichni majitelé zapsaní v katastru nemovitosti a neexistuje tam věcné břemeno, teda jestli to kupce koupí i s věcným břemenem to nehraje až takovou roli. Pokud kolega nepůjde dobrovolně z domu, bude kolem toho časově dlouhá soudní tahanice s vyvrcholením v podobě soudního příkazu na vystěhování. Jo není nad to mít vlastní nemovitost, opačně je to žít na libovůli majitele.

Z druhé strany - potíže při vystěhování připraví matku o hodně peněz při prodeji, nanejvýš by to bylo natolik nezajímavé, že by se to v prvním kole neprodalo. S tm vystěhováním je to soud od soudu, někde je to otázka dvou měsíců - nemáš užívací titul, přístřeší = hotel na 2 dny a vypadni, případně tě vystěhujeme a částku budeme vymáhat. Za dobu neoprávněného užívání přísluší vlastníkovi náhrada, takže ždné bydlení zadarmo se nekoná.
Moje rada - aktivně hledat kupce, spolupracovat s exekutorem a najít bydlení pro sebe i matku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru