Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ztišení větráčku v notebooku

Vyfasoval jsem v práci nový HP Compaq 6710b. Má ale neskutečně hlasitý větrák - je to jako vysavač a vadí to mě i mému okolí. Upgradoval jsem bios a nastavil, že se má větrák regulovat i při zapojení v el. síti, nemá to ale vůbec vliv. Větrák běží nonstop, vůbec se nereguluje ani nevypíná, je ale zajímavé, že pokud projde počítač režimem spánku, po probuzení je větrák tichý, zřejmě se netočí, to ale trvá asi jen půl minuty a pak už opět běží stále a fouká úplně studený vzduch. Existuje nějaké řešení jak větrák ztišit nebo snížit otáčky? Vypadá to, že budu muset zůstat u staršího a slabšího Acera, který je absolutně tichý (a mimo jiné má o třídu kvalitnější obraz). Systém je Vindows Vista Business.

Předmět Autor Datum
Hezký den, já neporadím, jenom vlastní zkušenost. Podobný (či spíše stejný) problém měl kolega s Ace…
FeRi 21.07.2008 09:33
FeRi
Starsie kusy Compaq 6710b mali chybu, ktora toto sposobuje. Dnes by sa to vyskytovat uz nemalo, ale…
x22 21.07.2008 09:38
x22
Tak jsem ještě pátral v zahraničních fórech a problém není jen u mně, ale u celé série. Možná nejnov…
Miloslav 21.07.2008 16:05
Miloslav
Ja by som nezufal a sledoval nove verzie najma BIOSu a maticnej dosky. Trebars sa to casom doriesi -…
2laak 21.07.2008 16:08
2laak
Právěže asi ne - tady je o tomto problému velice rozsáhlá diskuze a závěr je ten, že upgrade biosu n…
Miloslav 21.07.2008 16:12
Miloslav
Necital som danu diskusiu, ale neverim, ze by tam prispievatelia mali rozpis planovanych oprav BIOSu…
2laak 21.07.2008 16:18
2laak
Není, ale je tam vyjádření servisu HP, že motherboardy do verze x.31 měly tuto "vlastnost", kterou n… poslední
Miloslav 21.07.2008 17:01
Miloslav

Hezký den,
já neporadím, jenom vlastní zkušenost. Podobný (či spíše stejný) problém měl kolega s Acerem. Jelikož byl v záruce, vyžádal opravu. Do týdně byl zpátky s vyjádřením, že závada byla odstraněna fixací teplotního čidla - výrobní vada.

Starsie kusy Compaq 6710b mali chybu, ktora toto sposobuje. Dnes by sa to vyskytovat uz nemalo, ale mozno ten notebook nie je az taky novy. V takom pripade to treba reklamovat (ak uz nie je po zaruke).

Ja som kupoval tento notebook, ked sa este chybne kusy vyskytovali, ale moj bol uz v poriadku.

Tak jsem ještě pátral v zahraničních fórech a problém není jen u mně, ale u celé série. Možná nejnovější modely to mají vyřešené. Reklamovat se to nedá, hlučný větrák je prostě fakt, jediné řešení je výměnou základní desky, ovšem za peníze, nikoli jako záruka. Proto varuji případné zájemce před tímto notebookem, který je hlučnější než stolní počítač. Jinak až na kvalitu zobrazení (která možná není až tak špatná, ale já ji porovnávám s předchozím ntb. Acer s technologií CrystalBright - tam je obraz o třídu lepší) je notebook velice dobrý, ale hluk, který nonstop vyluzuje, ho činí naprosto nepoužitelným v tichém prostředí - takto je notebook vhodný do fabriky či do slévárny, kde hlučnost moc nevadí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru