Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ztraty tepla pri vetrani

Dobry den.

Dostal jsem se do situace, kdy chte nechte musim v teto dobe malovat, pac dokoncuji rekonstrukci bytu. Vim ze neni vhodna doba na malovani. Problem s vetranim jsem vyresil tim, ze jsem udelal vyvod digestore do komina a nezacpal jsem ho. Takze komin mi veskerou vlhkost odtahuje pryc tak dobre, ze se mi nerosi okna. Ale ted na coi se ptam. Jaka je tepelna ztrata diky tomu. Komin je vysoky nad pruduchem cca 15 m. Je to klasicky komun 15x15 cm a je do nej z pokoje zasunuta trubka 12,5 cm v prumeru. Rozhodne to nehodlam pouzit jako vetrani, ale zajimalo by me, jestli je na to nejaka tabulka okolik vic protopim za ty 3 dny :o)

Předmět Autor Datum
Tabulka určitě neexistuje, je to přece nesmysl (záleželo by na tom, jak moc topíš). Když nebudeš top…
L-Core 15.12.2010 04:52
L-Core
3 dny neres vubec, je to jen malej cas. I kdybys palil 2kW primotop v normalnim tarifu(neprimotopnym…
bahno 15.12.2010 10:14
bahno
Kolegové asi nerozuměli správně,chceš určitě vědět,kolik tepla ti unikne tím komínem při větrání.Mys…
Jabraka 15.12.2010 11:29
Jabraka
ano zhruba takhle jsem to mel na mysli. dioky za odpoved :o)
Maly Pepa 15.12.2010 23:27
Maly Pepa
dekuji vsem za nazory. Pepa poslední
Maly Pepa 15.12.2010 23:27
Maly Pepa

3 dny neres vubec, je to jen malej cas. I kdybys palil 2kW primotop v normalnim tarifu(neprimotopnym) je to 2*24*5=240Kc/den. V nakladech na rekonstrukci se to ztrati, nehlede na to, ze tak velka ztrata navic to nebude a pravdepodobne mas minimalne o polovinu levnejsi topny medium.

Kolegové asi nerozuměli správně,chceš určitě vědět,kolik tepla ti unikne tím komínem při větrání.Myslím,že to nemusíš moc řešit,pokud ti plynule odchází tímto komínem vzduch z obývaných místností,nemusíš tolik větrat¨okny.Kromě toho ti nazpět přichází vzduch z okolních domovních prostor už předehřátý,takže ta náhrada je adekvátní.Pokud je dům dokonale utěsněný,nic nebude unikat ani tím komínem.
JABRAKA

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru