Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ztráta dat z externího disku

Dobrý den,
prosím o pomoc,mám více dotazů,na které bych znal rád odpověď vzhledem k tomu,že nejsem příliš velký znalec PC.Minulý týden se mi z ext.disku ztratil obsah jedné složky s fotografiemi o celkové velikosti cca 2GB.
Delší dobu mám problé s PC,když zapnu televizi po neurčité době se prostě kousne a je nutné ho restartovat.To se stává celkem často.Je to zřejmě důsledek ztráty dat,jelikož byl při seknutí pc disk zapnutý.
Je možné data získat zpět???
zkusil jsem již programy Zero Assumption Digital Image,Recuva-neúspěšně.
Mám ještě PC Inspector File Recovery,který rozjedu dnes,ale pomalu se s fotkami loučím.
Můj dotaz je spíš jak se dá ztrátě dat z ext.disku předejít?
Jsou Externí disky 100%bezpečné k ukládání velmi důležitých dat?
Děkuji
hezký den
Torturus

Předmět Autor Datum
Proč jsi ta data neměl zazálohovaná ještě někde jinde (třeba na DVD nebo ještě lépe na DVD-RAM)? Plo…
marekdrtic 24.02.2010 11:14
marekdrtic
aha,žil jsem v opačném domění,myslel jsem ,že je to to nejlepší pro to mé nejcennější... Díky za tvo…
torturus 24.02.2010 11:24
torturus
Zadne uloziste neni 100% bezpecne. I ten pitomej papir muze chytnout nebo zplesnivet. Dulezite je mi… poslední
JR_Ewing 24.02.2010 11:31
JR_Ewing

Proč jsi ta data neměl zazálohovaná ještě někde jinde (třeba na DVD nebo ještě lépe na DVD-RAM)? Plotnové ani SSD disky nejsou pro ukládání důležitých dat bezpečné. Jestli byly fotky důležité a nejseš v PC znalý, tak už ten disk nech být a přenech to nějaké firmě na obnovu dat. Čekej, že budeš platit v řádech tisíců Kč za obnovu. Externí disk je pro ukládání dat, která můžeš sehnat / nainstalovat znovu - hry, hudba, filmy atd.

Zadne uloziste neni 100% bezpecne. I ten pitomej papir muze chytnout nebo zplesnivet. Dulezite je mit data na dvou mediich soucasne, tedy minimalne. Mit je ulozene na internim disku v pocitaci a odzalohovana na nejakem externim mediu (disk, dvdcko, paska, jiny server, to uz je jedno). Protoze je statisticky naprosto miziva sance, ze se rozbijou obe uloziste najednou, stavaji se tim data vyrazne bezpecnejsi.

V enterprise svete se data ukladaji do "zalohovanych ulozist", tedy takovych, kde i pri selhani nektere soucastky stale jsou data ve 100% kondici (diskova pole s RAID, vice kontrolery), na nich se provadi zalohovani na pasky a navic archivace, kdy data vzdy po urcite dobe jsou ulozena na medium a premistena uplne jinam, treba do banky do trezoru. Take se vyuziva dvou ulozist umistenych od sebe na velkou vzdalenost (napriklad narodni knihovna to tak ma).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru