Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ztráta obsahu plochy ve WinXP Professional sp2

Přeji všem dobrý den,

já ho dnes nemám, uklízel jsem trošku počítač s XPčkama a za použití standardního odinstalátoru z ovládacího panelu se stalo to, že se kromě odinstalovávaných programů z počítače ztratilo i něco navíc, než jsem si přál.
Kompletně se vyčistil adresář Documents and setting se vším co pod sebou zastřešuje a zůstaly jen prázdné složky a čistá pracovní plocha.
Myslel jsem si, že to napravím použitím Bodu obnovení, ale na neštěstí i tato data se vymazala, takže jsem úplně bezradný a nevím, co se s tím dá provést.
Použil jsem i Restoration a Recuvu, ale ta data to nenalezlo.

Najde se zde nějaký ochotný znalec, který by mi pomohl?

Předem děkuji

Maxrix

Hardware: Celeron 3GHz, RAM 1GB, HDD 500GB

Předmět Autor Datum
Document and Settings se jen tak nevymažou.Když se o to pokoušíš, tak systém klade tuhý odpor a jsou…
Pytlík 24.11.2010 18:06
Pytlík
Hele Pytliku, na toto místo jsem šel bezelstně s očekáváním, že mi někdo může pomoci. Pokud víš, j…
maxrix 24.11.2010 18:58
maxrix
A teraz mas dobry pocit ze si si fajne zauklizel, alebo naco si mal potrebu nieco uklizet? Co presn…
MM.. 24.11.2010 18:09
MM..
Odinstalovával jsem balík Autodesk Inventoru, už v průběhu odinstalace zmizel obsah plochy a vyhodil…
maxrix 24.11.2010 18:53
maxrix
Ten problem ale nastal uz niekedy davnejsie ked niekto (nejaky cleaner alebo co) asi zrusil uninstal… poslední
MM.. 24.11.2010 19:04
MM..

Document and Settings se jen tak nevymažou.Když se o to pokoušíš, tak systém klade tuhý odpor a jsou věci, ke kterým systém prostě nikoho nepustí. Pokud tedy zůstaly pouze prázdné složky, lze usuzovat na zásah něčeho velmi, velmi nestandardního, něčeho, co ovládlo systém. Data z těchto složek už nezachráníš a tak doporučuji novou, čistou instalaci.
A na závěr: Pouze úplné počítačové trdlo má data na ploše, natož pak bez zálohy. Teď alespoň víš, proč tyto kaskadéry nazývám trdly...

A teraz mas dobry pocit ze si si fajne zauklizel, alebo naco si mal potrebu nieco uklizet?

Co presne si odinstalovaval? Co dalsie si s PC robil, pustal si tam aj nejake cleanery?

Nie si nahodou len prihlaseny pod inym uctom? Pozri si ze jake profily su v documents and settings.
Data hladaj aj pomocou totalcommander, v nstaveniach povolit zovbrazovanie systemovych a skrytych suborov, a hladat podla nazvu apod. Velkost volneho miesta na disku svedci o tom ze data su zmazane?
Skusit mozes aj testdisk a aj plateny getdataback for NTFS, ale ked su data prepisane tak su prec.

Odinstalovával jsem balík Autodesk Inventoru, už v průběhu odinstalace zmizel obsah plochy a vyhodilo to hlášku, že systém nemůže najít soubory tam, kde byly umístěné. po proběhnutí operace jsem akorát provedl restart systému. Pak už jen to co jsem popsal v úvodu tématu.

Ten problem ale nastal uz niekedy davnejsie ked niekto (nejaky cleaner alebo co) asi zrusil uninstalleru autodesku nejake zaznamy ze kde bol nainstaleny, tak teraz mazal asi cele documents and settings, co je zrejme aj chyba samotneho uninstallera.
To mas smolu mal si to potom vypnut a strcit disk do ineho PC ako datovy a data vytahovat tam, aby sa neprepisalo to uvolnene miesto novoinstalovanymi programmi. Ked si na to instaloval nove programy tak uz je to (aspon zcasti) prepisane. Ako som pisal mozes skusit aj dalsie programy na hladanie zmazanych dat, inac mas proste smolu mas si robit zalohu.
P.S. skontroluj si kos, resp. vsetky zlozky v skrytych zlozkach Recycler (pre podlzlozky inych userov si preber vlastnictvo cez pravy klik). Ak bude v niektorej z nich kopec dat (1GB apod) tak to su tvoje subory :) Len v kosi maju iny nazov.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru