Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ztráta recovery DVD

Nazdar, jenom se zeptám, ztratil jsem 3 recovery DVD. Mám v noťasu nový disk, zespodu key-kód na W7 HP..Je nějaké řešení i pro méně bystré?..když bude nejhůř, koupím novej systém..ale škoda skoro 3 litrů..Děkuji za radu..Jedná se o ACER Aspire 5740G..

Předmět Autor Datum
..no tak jsem si našel neveselou odpověď: Čistá instalace místo recovery Drtivá většina notebooků m…
bortak 17.09.2010 09:24
bortak
Já jsem instaloval cistou instalaci WIN7 Pro u svého notebooku, protože tam byla hromada nesmyslu a…
saturn11 17.09.2010 09:48
saturn11
Kde si to sehnal, to mi prijde az neuveritelny. Kazdopadne moznosti jsou bude bude fungovat rada do…
Redmarx N 17.09.2010 09:49
Redmarx N
osobně v tom nevidím problém.. Pokud máš ze spodní strany licenční štítek tak si sežeň Instalační CD…
Wlcak 17.09.2010 09:37
Wlcak
..no kéž bys měl pravdu..
bortak 17.09.2010 09:49
bortak
Osobně si myslím že se zbytečně stresuješ.. nevidím jediny důvod proč by to jít nemělo.. Stahni si o…
Wlcak 17.09.2010 10:08
Wlcak
Tak to byl opravu "borec" :-?
L-Core 17.09.2010 10:31
L-Core
jn borec na entou.. kkt.. vůbec se nedivím že v dnešní době sestavují takoví kkti PC, a pak se zákaz…
Wlcak 17.09.2010 10:46
Wlcak
Ja tomu rozumim, bohuzel kdyz si Microsoft radsi plati represy (BSA) misto prevence (osvetu proc nep…
Redmarx N 17.09.2010 11:10
Redmarx N
P.S. Zrovna vcera jsem tu cetl prispevek, kde bylo, ze na PC pujde stejne Win 7 Ultimate. Proboha pr…
Redmarx N 17.09.2010 11:13
Redmarx N
Jen sem prostě nechápal tu mentalitu toho borce.. Date si k němu ,,opravit,, Pc na kterém je i štíte…
Wlcak 17.09.2010 11:42
Wlcak
Bud si objednas recovery od vyrobcu alebo si to das nainstalovat v znackovom servise (nestoji to 3ti…
MM.. 17.09.2010 16:09
MM..
Licenci máš koupenou. Ztratil jsi méedia. Normálně mi lidi na opravu nosí notebooky bez jakýchkoliv…
MM_tank 17.09.2010 19:09
MM_tank
to MM-tank+ostatní:..pánové všem dík za pomoc. Protože jsem se zbavoval SSD disku:-(, uvědomil jsem… poslední
bortak 17.09.2010 20:18
bortak

..no tak jsem si našel neveselou odpověď:

Čistá instalace místo recovery
Drtivá většina notebooků má dnes instalaci Windows na pevném disku, a pokud jsou přiložena nějaká (recovery) DVD, slouží pro obnovu do továrního stavu, takže nejde o klasické instalační DVD. Běžným uživatelům tento systém vyhovuje, protože je nečeká manuální instalace ovladačů. Jsou však i tací, kteří by raději čistou instalaci systému bez jakéhokoli balastu navíc.

A ti právě budou mít ve Windows 7 problém. Někde se proslýchalo, že Microsoft tuto možnost zakázal. Technická podpora se nám vyjádřila ve smyslu, že taková možnost není zakázána, jen pravděpodobně klasické instalační DVD buď nepřijme licenční klíč, nebo následně instalace nepůjde aktivovat.

Takže výsledek je jasný. Není to zakázáno, ale nejde to. Je proto dobré mít disky s obnovou zálohované. Někteří výrobci nechávají obnovu systému pouze na pevném disku, který mi jako nejbezpečnější místo nepřipadá.

Kde si to sehnal, to mi prijde az neuveritelny.

Kazdopadne moznosti jsou bude bude fungovat rada dole nebo si sezenes Win 7 Crack Edition (BSA na to ma sice jiny nazor nicmene rozhodujici je faktura a pokud tam mas, ze jsi kupoval i s OS Win 7, tak to nikdo resit dal nebude) anebo zajdi do autorizovaneho servisu Acer a divil bych se, ze by ti nedali nove recovery DVD, nicmene zadarmo to asi nebude, pocitam, ze nejaka ta stovka na to asi padne.

osobně v tom nevidím problém.. Pokud máš ze spodní strany licenční štítek tak si sežeň Instalační CD s daným OS jaký máš na štítku a zadáš CD-key ze štítku a je to.. jediná nevýhoda toho je že musíš stáhnout a nainstalovat ovladače.. pro normálního uživatele PC nic těžkého..

Ja osobně jsem to tak dělal i u holky na PC.. zavirovala si PC (OS XP home) ale dala to borcovi ,,opravit,,. A Ten kkt to opravil stylem Format CELÉHO Pc a bohužel smazal i Recavery které bylo uleženo na skrytém oddílu v PC.. Navíc nainstaloval XP profesional (craknuty) ikdyž měl na bedně štítek s CD-keyem XP home.. tak sme PC preinstalovalina Home a je to..

jn borec na entou.. kkt.. vůbec se nedivím že v dnešní době sestavují takoví kkti PC, a pak se zákazníci diví že se jim PC resetuje, padá a pod.. dříve to dělali lidi co tomu celkem rozuměli a tohle se tolik nestavalo.. dneska to poskládá i děcko a pak to kolikrát tak dopadá

Ja tomu rozumim, bohuzel kdyz si Microsoft radsi plati represy (BSA) misto prevence (osvetu proc nepouzivat piratsky software), tak to dopada tak, ze nekteri pouzivaji crackla windows ikdyz vubec nemusi.

Klasika je idiotskost Microsoftu s rozdelovanim OS na 58 verzi, pak to dopada tak, ze preci "ja" jsem profik, tak nebudu instalovat nejake blbe Home, kdyz muzu mit Professional. To ze pro normalniho uzivatele v tom neni vubec zadny rozdil, uz proste takovy "borec" nevidi. :-/

P.S. Zrovna vcera jsem tu cetl prispevek, kde bylo, ze na PC pujde stejne Win 7 Ultimate. Proboha proc kupovat Ultimate, vzdyt je to akorat vyhazovani penez, krome velkych spolecnosti s Windows Servery a odpovidajicimi spustenymi sluzbami staci naproste vetsine uzivatelu Home Premium a nepoznaji rozdil.

Jen sem prostě nechápal tu mentalitu toho borce.. Date si k němu ,,opravit,, Pc na kterém je i štítek OS a on vám tam da uplne jiny a jeste k tomu nelegalni.. Ano mela to po znamosti a nic za to nechtel.. ale kdyby mi toto udelal nekdo komu sem za to zaplatil tak budu chtit penize z5 a reknu mu ze je to lama.. Priste az mi da nekdo PC s legal winem opravit mu tam dam Nelegalni W7 a je to..

Bud si objednas recovery od vyrobcu alebo si to das nainstalovat v znackovom servise (nestoji to 3tisic ptz Windows licenciu uz mas nalepenu na notebooku nemusis kupovat novu)
alebo pouzijes (si zozenies/pozicas) pasujuce (stejna verzia ako tam bola) Win7 instalacne DVD a pouzijes kod z notebooku, malo by to normalne fungovat ten kod je platny kod pre danu verziu Win7.

Licenci máš koupenou. Ztratil jsi méedia. Normálně mi lidi na opravu nosí notebooky bez jakýchkoliv dvd. Nainstaluje se to z originálního instalačního média, dá se tam číslo co máš zespodu, nahrají se ovladače ze stránek výrobce, doinstalují se aktualizace (antivir..programy) cenu nedokážu odhadnout, u nás zhruba 600 , jinde třeba 1000.

to MM-tank+ostatní:..pánové všem dík za pomoc. Protože jsem se zbavoval SSD disku:-(, uvědomil jsem si, že v jeho výbavě je DVD s programem na klonování disků:-). Vrazil SSD do rámečku, do noťasu nový WD 7200ot/min, a i když to bylo v angličtině:?:, nabootoval toto DVD a slovíčko Clone mně pomoci automatiky dovedlo k perfektnímu výsledku. Časem seženu náhradní bootovací DVD a hlavně jsem ušetřil dost peněz:-). Klaním se MM-tanku..přesně odhadl cenu práce v místním obchůdku..naštěstí mi tady vymluvili nákup OS a nabídli opravu za 800Kč. :-) děkuji a vyřešeno :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru