Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvláštní chování trackpadu u notebooku

Zdravím, mám problém s trackpadem u mého notebooku (Lenovo Y580).
V klidu (když na něj nesahám) mi animovaná ikonka ovladačů v trayi ukazuje, jakoby na něj působil nějaký tlak.. "Výpis" z pressure graphu i s obrázkem té ikonky přidávám do přílohy..

"Kliknutí levým tlačítkem myši" (na trackpadu) reagovalo jako pravým (stejně tak jako vpravo - což je správně), tak jsem to v nastavení invertoval (protože je mi kliknutí levým důležitější, než kliknutí pravým) a teď kliknutí vlevo reaguje na pravé tlačítko a naopak (a nějakým zvláštním způsobem, kliknutí na levý horní okraj trackpadu (mimo ohraničení tlačítek) reaguje jako kliknutí vpravo a naopak - čili mám teď 4 zóny různých kliknutí v každém rohu :))
- Mluvím pouze o "fyzickém" zmáčknutí, "prokliknutí", trackpad přestal reagovat na kliknutí pouhým dotykem (zřejmě kvůli toho "stálého tlaku", viz první věta.

Stalo se to náhle, při zapnutém notebooku.. Restart nepomohl. Pokazilo se něco v hardwaru, nebo to může být softwarová chyba? Nebo, ještě v horším, cokoliv, co je předzvěstí dalších problémů. Notebook už je relativně starý a každodenně používaný (i když pravda, v tomto ohledu většinou s externí myší).

Díky za odpověď.

Předmět Autor Datum
Jo, na ten obrázek jsem zapomněl: http://imgupload.sk/viewer.php?file=gfh3tvc0ct0fqv zvc447.png
testificant007 19.04.2014 19:29
testificant007
zkus nějaký live linux nebo jiné boot cd, jestli se to bude chovat stejně špatně. poslední
lední brtník 19.04.2014 20:05
lední brtník

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru