Avatar uživatele
anonym

Co si představíte a odpovíte, když vám někdo řekne do očí větu „Havlova a Klausova demokracie“?

Děkuji.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2373 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Popravdě tenhle pojem neznám. Princip demokracie je jen jeden a ty základní zásady jsou u nás dodržovány, tak jak to je dané Ústavou. To, že si to různí lidé vykládají různě, to je věc druhá.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kryšpín

Havlova iluze a proslov ke klíčníkům, rovněž slibotechna o humanismu, kdy nebude chudých, ani bohatých, kdy bude sociální spravedlnost a láska zvítězí nad lží a nenávistí.
Klausova neviditelná ruka trhu, uděláme na pět minut tmu, když budou milionáři bude bohatý stát, kdy se porcovalo, dělilo co zbylo a až později se vzpomnělo na zákony, které z velké části vyhovují neviditelné ruce trhu, lobistům, odkloňovačům. šikulům, kteří jsou ve správný čas na správném místě a.t.d.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Pri vyslovení pojmu „Havlova a Klausova demokracie“ hovoríme o chápaní demokracie v teoretickom podaní menovaných pánov hlavne v časoch pred a po Novembri´89 a využití ich myšlienky v praxi, hlavne v časoch ich riadenia štátu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Představím si něco stejně nelichotivého, jako když nás kdysi politicky školili, že v ČSSR máme demokracii – tzv. demokratický centralismus. Ten však měl k demokracii světelné roky daleko, stejně jako aktuální společenský paskvil, který se ovšem demokracií bez nejmenšího studu tak nazývá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

„Havlova a Klausova demokracie“ je jenom obrat, není to věta.
Moje reakce či odpověď by závisela na celé větě nebo na souvislosti,
ve které by byl/a obrat/věta použit/a.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek