Avatar uživatele
vas999

Co si představíte, kdyby vám někdo řekl následující výrok?

Jak na vás tento výrok působí, co byste asi řekli tomu, kdo ho řekl? Výrok: „Kdyby se energie mého vzteku přeměnila na energii pohybovou, byla by tím vyvrácena teorie relativity.“ Kdyby tomu někdo nerozuměl, klidně podám nějaké vysvětlení, ale teď se mi to udělat nechce.

Jenom tak mimochodem, ten blábol jsem vymyslel já. Ale sám uznávám, že je to pitomost. Co já vymyslím, často pitomost taky bývá.

Zajímavá 0 před 2327 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Představím si, že je to blábol.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Řekl bych, že vůbec netuší, co je to teorie relativity. To řekl nějaký Pink Pong Un? Jinak se jedná zřejmě o výhradně expresivní vyjádření. Asi tak jako: utíkal jsem po atletickém oválu tak rychle, že jsem doháněl vlastní p*del.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
aliendrone

Jeje, působí to na mne dojmem, že neznáš Chucka Norrise! ;) :D :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zeeue

Myslela bych si, že ten člověk asi neví, že teorie relativity byla potvrzena již před 100 lety a je tudíž empirickým faktem, který již nelze vyvrátit ;) Lze jej obohatit, rozvádět, dívat se na něj z jiného úhlu, ale vyvrácen už být nelze ;) I když chápu, že název ‚teorie‘ relativity, který se pro obecnou relativitu často ne zrovna vhodně používá, může být pro laika značně zavádějící ;)

https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Obecn%C3%A1_te­orie_relativi­ty#Historie

Jinak by mne zajímalo vysvětlení, jak by taková pohybová energie mohla být v rozkolu s relativitou ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
magorvkleci

Všeobecně myslím, že teorie relativity vznikla, když pro udržení předpokladu o hraniční rychlosti světla bylo nutno vyřešit důsledky tohoto předpokladu pro zákon zachování energie. Takže to trochu smysl dává, asi jako replika z amerického sitcomu s umělým smíchem na konec.

zeeue: Po přečtení „Černé labutě“ si na „empirické fakty“ dávám pozor. Teorie relativity není nevyvratitelná. A klasické newtonovské chápání pohybové energie právě musela teorie relativity změnit, jak píšu shora.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek