Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvukovka - finanční odměna

Zdravíčko, mam velkou žádost o pomoc s mým problémem. Mam integrovanou zvuk. kartu
a z ničeho nic mi na ní jakoby přešel jít zvuk. Zvuk sice náký mam ale razantně potišeji a o co horší, že je rozladěný. Třeba při filmu slyšim slova, ale jak začne hrát něco v pozadí tak přestanu slyšet co říkají a u mp3 je ta písnička úplně rozladěná jakoby (jak zmuchlaná páska na kazetě). Zkoušel jsem nové ovladače, kodeky, přeinstaloval jsem Win, použil i jinou zvukovku do PCI slotu, ale pořád to dělá to samé. Ale co je zajímavé, tak když dám Test zvuku v programu co se mi instaluje driver tak mi to přehraje tu muziku úplně čistě, ale ve hře, filmy a tak vůbec. Známý mi psal, že prej je na to nějaký program, ale už si nevzpomíná a není si jistej, že by to vyřešilo tento problém, také je možné že když změním prostředí zvuku v ovladačích tak to má jiný zvuk, takže jedině, že by se mi předělalo nějak ten "normální zvuk- základní" že by se mu nastavily jiný výšky basy frekvence, nebo já nevim co u toho je... ale nevim jak to třeba změnit zpátky ani kde to najít, děkuji předem
P.S. Pokud to někdo zprovozní tak by ho neměla minout finanční odměna ;o)

Předmět Autor Datum
zkus sluchátka jestli není vadný zesilovač v repro
MM_tank 17.03.2009 12:43
MM_tank
Ale co je zajímavé, tak když dám Test zvuku v programu co se mi instaluje driver tak mi to přehraje…
jano47 17.03.2009 12:50
jano47
mam sluchátka a zkoušel jsem to i přes DVD.. tím to nebude
Alfiiik 17.03.2009 12:55
Alfiiik
Tak ked si skusal aj uplne cistu instalaciu Win, aj inu zvukovku, aj ine repro (sluchatka), tak si n…
MM.. 17.03.2009 13:07
MM..
Zkuste blíže popsat Váš PC (deska, procesor atd.). Dělá to jen při přehrávání z CD/DVD nebo i z pevn…
jbo 18.03.2009 11:14
jbo
máš asi zapnutý karaoke filter v ovládacom paneli zvukovky poslední
chrobaktruhlik 18.03.2009 13:11
chrobaktruhlik

Tak ked si skusal aj uplne cistu instalaciu Win, aj inu zvukovku, aj ine repro (sluchatka), tak si nieco musel skusat zle, lebo v nicom inom to asi uz byt nemoze (este mozno zakl.doska alebo BIOS - pretakt apod, ale pravdepodobnost ze to je problem zakl.dosky je tak 0.0001%).

Skus po uplne cistej instalacii Win nainstalovat spravne(pre tvoj OS a tvoj HW) ovladace k zakl.doske a zvukovke, a najnovise directx runtime, z www.microsoft.com.
V BIOSe skontroluj ze nic neni pretaktovane.

Este by som skontroloval ze mas repro strcene v spravnom vystupe zvukovky, v konektore pre predne repro, a nie v konektore pre zadne repro (z toho by sli u 5.1 zvuku (film, hra) samozrejme hovadiny pre zadne repro). A skontrolovat nastavenie typu reproduktorov v ovl.panely - zvuky. Skusit tam nastavit stereo reproduktory.

P.S. jo a odinstaluj vsetky codec packy co si tam instaloval, a nainstaluj len oficialny divx alebo xvid alebo obe. Ich oficialne weby najdes pomocou www.google.com

P.S.2. za financnu odmenu si kup pivo :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru