Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvukovka problém

Zdravím, mám zvláštní problém:
Mám: PC deska:DG965WH, Intel Core 2,13 GHz,Nvidia 8800 GTS, Windows XP sp3

Vše šlapalo, tak jak má, ale najedou po spuštění PC nenaběhla integrovaná zvukovka a nešel zvuk, po restartu pořád to samé, Tak jsem vypnul PC (pár sekudn počkal) a zapnul, pak zvuk naběhne normálně. Takhle se to opakuje pořád, chci-li zvuk, musím zapnout PC (třeba jen na 2minuty) potom vypnout a znova zapnout. Nevíte v čem může být problém?

Předmět Autor Datum
Tak to je zajímavý problém a těžko říct čím by to mohlo být. Zkusil bych si na CD vypálit nějakou li…
Huncut 21.01.2009 09:44
Huncut
Moze byt naprd CMOS baterka, skusit dat novu, do BIOSu skusit defaulty (potom pripadne len spravne n… poslední
MM.. 21.01.2009 14:58
MM..

Tak to je zajímavý problém a těžko říct čím by to mohlo být. Zkusil bych si na CD vypálit nějakou live distribuci linuxu, nabootovat z CD a vyzkoušet, jestli to obdobné problémy dělá také. Tím by se dalo zjistit, jestli je to spíš hardwarové (vada desky nebo samotného zvukového čipsetu) a nebo jestli zlobí ovladače, systém či tak něco.

Moze byt naprd CMOS baterka, skusit dat novu, do BIOSu skusit defaulty (potom pripadne len spravne nastavit RAM a FSB). Skusit PC nevypinat z 230V (moze mat BIOS nejaky problem pri prvom nabehnuti). Ked je to nahodou pretaktovane tak odtaktovat.

Ovladace chipsetu a zvukovky skusit preinstalovat. Ale najpravdepodobnejsi je HW problem zakl.dosky (studenak alebo co).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru