Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvyseni kvality Wifi signalu?

Ahoj,

bydlime na vesnici a v te casti kde jsme mame jedinou moznost pripojeni k internetu a to je pres wifi... technici nam tam namontovali externi antenu a rekli, ze na danem miste chytneme max. 10mbit. Agregace 1:10 takze internet nic moc... firma ale nabizi i 20mbit (ten udajne maji sousedi co rikali) a tak se chci zeptat, jestli by zakoupeni nove kvalitnejsi externi anteny pomohlo k tomu, abych mohl prijmat "rychlejsi" internet kdyz to tak reknu :).. nerad bych koupil neco za par tisic a pak to jen vyhodil pac to bude k nicemu.

Je tedy realne, abych zvysil rychlost internetu (pokud si ho samozrejme zakoupit u dane firmy) tim, ze koupim kvalitni antenu? nedelam si velke iluze a tak predpokladam, ze technici nam tam dali nejakou obycejnou antenu za par korun...

Diky za informace a postrehy

ps. na strese mame neco takoveho (jestli je to presne tento typ a jeslti sedi dbi a jina data z hlavy netusim), ale vyrobce je to stejny:
http://www.alza.cz/ubnt-airgrid-m5-23dbi-d255795.h tm

Předmět Autor Datum
Antena ktorú máš je slušný výrobok. Ak prenos vzduchom je jediný slabý článok rýchlejšieho pripojen…
Joseph 29.09.2011 09:39
Joseph
Ta firma by ti měla vysvětlit jakou teoretickou rychlostí bys měl dosáhnout, z jejich strany bych če… poslední
TNT 29.09.2011 11:37
TNT

Antena ktorú máš je slušný výrobok.

Ak prenos vzduchom je jediný slabý článok rýchlejšieho pripojenia, spôsob ako to zlepšiť, je vytvoriť spojenie medzi dvoma bodmi. Co predpokladá použiť vysoko smerové anteny na oboch stranách, teda aj poskytovateľ by musel na svojej lokácii instalovať smerovú antenu specialne pre teba.

Oslov firmu ktorá pripojenie poskytuje a uvidíš reakciu na ich strane. V danom prípade všetko je o platbách.

Ak si ochotný zaplatiť, je predpoklad že firma bude ústretová riešiť individuálnu požiadavku. Ak však platíš bežný mesačný tarif, cca 400-600Kč/mes, nečakaj ochotu zo strany ISP, sa niečím podobným zapodievať.

Ta firma by ti měla vysvětlit jakou teoretickou rychlostí bys měl dosáhnout, z jejich strany bych čekal proměření a návrh řešení aniž by se něco platilo (oni se podívají jestli je AP viditelný přímo nebo jsou v cestě překážky, rušení, vzdálenost anténa-AP). Dopředu bys neměl nic platit, zjisti ochotu firmy se ti věnovat. Síto jinak vypadá dobře.

Starám se o připojení rodičů na venkově wifi v 2,4G, přímá viditelnost na AP cca 1,5km. Před 3 lety, technik od ISP za cca dva litry instaloval malou anténu a modem (smlouva bez úvazků), vše nastavil. To fungovalo tak dva týdny, reklamace, vyměnil malou anténu za velké síto. A zatím dobrý :-). Jednou se "samovolně" resetoval modem do továrního nastavení, neznal jsem nastavení sítě. Technik přijel, nastavil, nic se neplatilo. Nyní mi nabízí rychlejí wifi 5GHz (i profi 10GHz), výměnu zdarma pokud se upíšu na 2 roky (po skončení by byl hardware můj) nebo 1500kč za hardware a smlouva bez úvazku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru