Předmět Autor Datum
Nic nezvyšuj, ono to asi udělá samo, když to bude potřeba. Spusť si třeba CPU-Z, zkus počítat faktor…
karel 21.06.2013 21:41
karel
Frekvencia sa zvýši vtedy, keď to bude potrebné. Inak sa CPU podtaktuje = šetrí energiu a vyžaruje m…
pme 21.06.2013 21:45
pme
uplně nesouhlasím s karlem (obyčejně technicky ano, pokud mezi rejpajícími příspěvky najde minutu na…
AZOR 21.06.2013 21:52
AZOR
Taky by sis mohl udělat normální chvilku. Když si představím, co všechno mohl karel napsat, ale NENA… poslední
IQ37 21.06.2013 22:33
IQ37
Je to uplne normalny stav. Ja mam v pocitaci intel i3 3240. Jeho normal frekvencia je 3,4GHz. Kedze…
vavrapeter 21.06.2013 22:13
vavrapeter

Frekvencia sa zvýši vtedy, keď to bude potrebné. Inak sa CPU podtaktuje = šetrí energiu a vyžaruje menej tepla...
Ak Ťa to trápi a chceš, aby bola frekvencia CPU neustále na max. ( v týchto horúčavách je to nezmysel), potom si nastav v ovládacích paneloch - možnosti napájania a vyber/uprav profil !Vysoký výkon. Eventuálne zmeniť rozšírené nastavenie napájania - vybrať Správu napájania pre procesor - Minimálny stav procesora...

uplně nesouhlasím s karlem (obyčejně technicky ano, pokud mezi rejpajícími příspěvky najde minutu napsat něco normálního) Vynechal dost podstatou věc, ta věta má znít:

Pokud je to POTŘEBA nebo pokud je to NASTAVENO.

Pro šetření zdrojů (baterka a spotřeba) se novější CPU (od Pentium-M doby tak nějak). Se buď automaticky podtaktujou, pokud jsou nevytíženy, nebo to lze nastavit nějakým ovladačem dodávaným výrobcem. Typicky kombinace obojího. Zkus nějaký ten výpočet, jestli to vyleze. Nově pak máme nějaké další novinky, který ovlivní frekvenci - TurboBoost (vyboostuje se jedno jádro o něco víc, pokud ostatní jsou nevyužitelné) a nové Idle stavy apod.

Taky by sis mohl udělat normální chvilku. Když si představím, co všechno mohl karel napsat, ale NENAPSAL, tak by mohl (neopravovat na MĚL!) dostat nějakou cenu Poradny.net Si představ tu hromadu nepopsaného (tudíž ušetřeného) papíru a ty houfy bobříků (a jiné verbeže), co se vesele prohánějí po lesích a ožírají ty stromy, ze kterých by se ten recyklovaný papír mohl udělat! :-D

Abych nebyl tak negativistický: Máš hezký účes! Jak jsi sem dostal fotku z občanky?

Je to uplne normalny stav. Ja mam v pocitaci intel i3 3240. Jeho normal frekvencia je 3,4GHz. Kedze ho mam v HTPC a pri beznej prevadzke ho plne nevyuzivam, tak ide stale na 1.6GHz. Proste ak nemusi, tak naco by siel stale na MAX. Ak ho zatazis, trebars program OCCT, tak uvidis v monitorovacom programe, trebars CPU-Z, ze ti frekvencia stupne, tam kam ma. Tato funkcia sa da isto vypnut v BIOS-e, ale naco to robit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru