Avatar uživatele
tatanka

Zvýšila se v Německu po r. 1945 porodnost vzhledem k osvobozovacím praktikám Rudé armády?

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Gestas, aliendrone před 2240 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
aliendrone

Osvobozovací praktiky, jak jim říkáš byly, tehdy brány jako spravedlivá a mírná odveta za německé praktiky (které byly nesrovnatelně horší). Jediné, co mi na tom vadí, že to jako vždycky odskákali nevinní (v tomto případě ženy, jak už to tak ve válkách chodí) :(

Myslím, že o nějakém dramatickém nárůstu porodnosti nelze hovořit. A pokud bych to měl brát hodně cynicky, tak by se na to dalo pohlížet i tak, že Rusové „vypomohli“ nahradit padlé německé muže.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Ano, Rusové se dopouštěli znásilňování, ale u většiny jednotek to nebylo veliteli tolerováno. Přesto k tomu docházelo, Němcům byla přisuzována kolektivní vina – jste stejně vinni jako Hitler a jeho nohsledi a velitelé, které jste vyzdvihli k neomezené moci a které jste podporovali. Pokud po válce ve zcela zničeném Německu došlo k baby-boomu, bylo to ze stejných důvodů jako v každé jiné zemi. Docházelo k obnově a nové výstavbě. V Německu to nabylo zvláště pozoruhodných rozměrů, mluvilo se o německém hospodářském zázraku. Vše bylo podpořeno i dovozem levných pracovních sil, zvláště z Turecka a byli tak nahrazeni padlí němečtí muži.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Strčil bych tě do těch válečných útrap a pak bys koukal na svoje osvobozovací praktiky.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Nevím, jak se zvýšila porodnost, ale po válce se v Německu narodila spousta čokoládových míšenců

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Prečo si myslíte, že pôrodnosť v Nemecku sa zvýšila len vďaka udatnej Červenej armáde. Myslíte si snáď, že hrdinovia s bielou hviezdou a ich spojenci neboli tiež pričinliví? Napriek rôznym fantastickým rečiam o sexuschopnosti pokoriteľov 3.Veľkonemeckej (fašistickej) ríše, pôrodnosť nemeckých žien v 1.povojnovom roku nedosiahla ani úroveň predvojnových rokov. Takže ani tu nemožno hovoriť o zvýšení pôrodnosti ale maximálne o zastavení vymierania nemeckého národa.

Vzhľadom na veľký úbytok mužských pracovných síl následkom vojny pre obnovu hospodárstva sa uzákonila možnosť prílivu „gastarbeiterov“ hlavne z oblasti Malej Ázie.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Po roce 1945 byl zahájen Marshalluv plán a tak i jistě okupační vojska / britská, francouská, americká / zvýšila porodnost. V roce 1949 byla životní úroveň v Západním Německu již na úrovni jako před válkou. Nejvíce investovalo v Záp. Německu USA, Anglie, Francie.
V Norimberském procesu bylo odsouzeno asi 100 válečných zločinců, ze zbytku se stala demokratická společnost.
Na př. v roce 1957, dvanáct let po válce bylo 80% vedoucích pracovníků na ministerstvu spravedlnosti někdejšími žhavci u nacicistické strany NSDAP.

Upravil/a: Kryšpín

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek