Avatar uživatele
anonym

Zvýší prořezávání stromů/keřů jejich životnost?

Máme na zahradě višen a ta vypadá jako mega keř. Větve má svěšené a fakt si říkám, jestli ten strom netrpí? Já vím rostliny asi bolest necítí. Není na to důkaz i tak je to brouk do hlavy. Co může růst podle mě má nějaký stupeň pro bolest. Teď k věci. Prořezáním višně sice příjdeme o dost višní, které skutečně rostou víc. Strom nevypadá jako mrtvý. Je plný života na oko, ale zaroveň asi i unavený. Podpírat vetve asi nemá cenu, ale co to prořezání. Vypadalo by to aspoň k světu. Nechte si na hlavě vyrůst obrovské afro a jak se v tom pak budete cítit? Člověk si zajde k holiči a je to, ale strom musí čekat jestli se někdo uráčí zasáhnout. Já to dělat nebudu. Kdysi jsem prostříhal přerostlou jabloň a prokoukla, ale to co jsem si pak vyslechl od otce tu nebudu radši komentovat.

Zajímavá 0 před 2882 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Dobře voleným řezem udržuješ strom ve formě a také tím zajistíš kvalitnější úrodu. Důležité je, aby si jednotlivé větve nekonkurovaly a do stromu mohl dotatek světla. Višeň by se však měla prořezávat až po sklizni. Ta ještě chvíli vydrž

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zjentek

Až úroda dozraje, po sběru to prořež! Udělej tomu megakeři korunu a to tak, že „od kmene“** vyřežeš všechny větve, které „rostou dovnitř“. To bude letos stačit a napřesrok touto dobou se podíváš, jak to vypadá a jestli to ani pak nebude koruna podle tvých představ, tak to, opěd po sklizni, jen zakrátíš tam, kde to „šlahounovatí“.

**celé větve odřež až „po dřevo“, nenechávej pahýlym, aby se rány zdravě zacelily a strom se vyhnul infekci. Když nic, tak strom přinejmenším prosvětlíš a získáš sladší ovoce ;)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek