Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záchrana dát na HD

Prosím, poradí mi niekto ??? Nechtiac som začal formátovať HD, resp. Install WindowsXP. Na HD som mal primary partition 30GB a štyri ďalšie drajvy po 30GB na rozšírenej partition. Inštalovať Windows som chcel samozrejme na C-čko - primary partition. Na extended partition som mal zhruba 100GB udajov, ktoré sa mi stratili. Install Windowsu nerešpektoval prednastavené rozdelenie HD a úplne mi zrušil ai primary aj extended partition a vyvoril jednu, ktorú začal aj formátovať, stihol toho asi 2%. Prosím, mám nejakú možnosť tieto data zachrániť ??? Ide o data staré 10-15 rokov a namám nijakú možnosť ich obnovenia. Ďakujem.

Kto mi môže poradiť, prosím o mail na adresu [emailsmazán]. Ďakujem.

Nejsme emailová poradna a nechceme, aby ti email načetli spam roboti. (DWarf)

Předmět Autor Datum
Dej si předsevzetí, že odteď už budeš pečlivě zálohovat :-). Zkus Recuvu a TestDisk, jestli něco naj…
marekdrtic 15.07.2010 10:09
marekdrtic
Recuvu som skusil. Ale Recuva pracuje len s naformátovanými HD. A tento HD bol načatý a prerušený, P…
Medvedko12 15.07.2010 10:25
Medvedko12
Programů na obnovu dat je spousta a i s tímto problémem si řada z nich poradí. Platí několik pravide…
usakji 15.07.2010 13:13
usakji
Restorer2000 mohl by pomoct.
Cat 15.07.2010 13:36
Cat
Restoration[b]pomáhá
Anison 15.07.2010 14:26
Anison
Jedině v druhém počáítači nebo v tomto ale s jiným diskem. Getdata back nebo r-studio by to mohlo v… poslední
MM_tank 15.07.2010 16:50
MM_tank

Recuvu som skusil. Ale Recuva pracuje len s naformátovanými HD. A tento HD bol načatý a prerušený, PC ho nevidí. Dá sa vidieť len v Administrative Tools ako fyzický nenaformátovaný kus. A som tam, kde som bol. Ale díky za radu. Skúsim ešte nejaký TestDisk.

Programů na obnovu dat je spousta a i s tímto problémem si řada z nich poradí. Platí několik pravidel. Ve chvíli kdy to zjistíte, odpojit disk a NEbootovat z něj. Připravit si program a případně vyzkoušet na něčem jiném, třeba na flash disku. Pak teprve disk připojit a obnovovat, protože každý start systému a práce na něm jen snižuje šanci na obnovu dat. Ale pokud jste problém zjistil takto brzo, většina dat půjde obnovit.

Jedině v druhém počáítači nebo v tomto ale s jiným diskem. Getdata back nebo r-studio by to mohlo v pohodě zvládnout. Ale jestli ještě něco zapíšeš na ten disk dost tu šanci snižuješ.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru