Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záhada nastavení vzhledu WinXP

Zdar. Poslední dobou bojuju u jednoho ze svých PC s nepravidelným rozhozením nastavení vzhledu. Mám nastavený klasický motiv, všechny animace vypnuté, žádný obrázek na ploše, černou barvu. Zapnuto mám pouze stínování (popisky, myš, text ikon). Jednou za čas se mi stane, že XP naběhnou jako by byl zapnutý omalovánkový vzhled. Přitom když se kouknu do nastavení (Systém -> Upřesnit -> Vizuální efekty), furt je tam to původní mnou předvolené. Musím to ručně přepnout na kartě Zobrazení -> Vzhled. V eventlogu nic není, malware negativní (projeto ADWcleanerem a MBAM), hijackthis je čistý, žádné zbytečnosti na to neinstaluju, používám to na net, psaní v Kingsoft Office a filmy (VLC). XP jsou origo prof. Grafika integrovaná Intel 945 express, deska s Atom 1,6GHz, 2GB RAM, 80GB SATA disk, DVDRW, prostě běžná starší kancl sestava. Může to dělat UPHClean?

Předmět Autor Datum
může to dělat ovladač grafiky. nastavení si v registry pojisti na "jen číst" (jak bývávalo v památn…
kmochna 13.06.2014 03:08
kmochna
Může to dělat UPHClean? dobrá otázka. Služba, která pomáhá při pomalém odhlašování a nevyřešených… poslední
lední brtník 13.06.2014 09:22
lední brtník

může to dělat ovladač grafiky.

nastavení si v registry pojisti na "jen číst" (jak bývávalo v památníčkách: můžeš kreslit, můžeš psát, ale listy netrhat:-D)

jsou dvoje nastavení- user a mašina. tam bude ta rozhodnost, kam jít. přepíná se do local_machine. v procmonu zjistíš víc (logoval bych userinit, bootlog...).

Může to dělat UPHClean?

dobrá otázka.

Služba, která pomáhá při pomalém odhlašování a nevyřešených potížích s profily.

právě tak jak popisuješ se chová poškozený profil. pokud nemáš v prohlížeči událostí žádné konflikty při vypínání, uphclean bych vykopal ven.

při problémech cvičně spustit memtest. a hlavně se zaměřit na běžící služby nemicrosoftích poskytovatelů - jdou vytřídit podle adresářů v codestuff starter.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru