Avatar uživatele
led

Zákaz KSČM

Akosi mi ušiel dôvod pre ktorý sa má zakázať 4.najsilnejšia politická strana ČR KSČM.
Aký dôvod sa udáva? – prosím nejde mi o bla-bla o politickej, alebo temnej minulosti. Ide mi o súčasnosť. Rozvracia štát? Uzurpuje si moc? Prečo?
Doplňuji:
Opozícia predsa vždy oponuje vládnym stranám. Preto je to opozícia.
Ak by v demokracii nebola opozícia nebola by to demokacia.
V určitom prípade je to brzda nemorálnym zákonom. Každý predsa potrebujeme určitú opozíciu, kritiku.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: led

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? jendahun, dudu, mosoj, hanny 2, Bičiště, SajmonModer, dědapetr před 4803 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
deny555

Strach,strach z toho,že lidé začnou KSČM ve velkém volit.Potom co tahle vláda předvádí,bych se ani moc nedivil.
Protože kázat vodu a sami se zalíkat vínem,to si myslím,že by dokázal každý.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hornik.

I když svoji malou odpovědí mohu mást ostatní kteří o to nestojí (hoří hovno?) nebo naruším váš vnitřní řád, dovolím si reagovat. Pokud jsme my dospělí nezakázali KSČ hned po předání moci, dnes je zbytečné takové kroky dělat. Protože tzv. zakázáním strany by se očistili ti, kteří využívali všech prostředků ke svému prospěchu a nyní by to rádi popřeli. K obecnému používání demokratického zřízení dosud nejsme přivyknutí. Zatímco v 80. letech v západním Německu lidé demonstrovali, u nás se zde obvykle přečte zpráva a jde se domů. Pro český lid je příznačné zbavovat se nepohodlných stran či uskupení kterým se podaří prodrat se do politiky. Představme si dnes stav, kdy by neexistovala opozice, dokonce ani takové jiné myšlení. Byl by to ráj na Zemi jenže s tím rozdílem, že by byla ztracena možnost úpravy lidmi. Pokud chceme zachovat demokracii, nesmíme zatracovat nebo zakazovat strany o kterých se myslí, že by narušili něčí nerušenou krádež. Krádež lidské svobody.
Doplňuji:
Pardon, celou otázku jsem si přečetl později. Domnívám se že vzhledem s současnému vývoji nespokojenosti obyvatel – přesněji volání po pořádku a skládání účtů jde jen o tzv. zástupný problém. Vějička.

Upravil/a: hornik.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanny 2

Jasně,protože pořád akorát votravujou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

jedinám důvodem snad je, že vítězným politickým stranám leží v žaludku. Tato snaha vrcholí vřdy, kdy jsou ve společnosti na projednávání důležitější témata. Snaží se tím odvést pozornost a popřípadě získat nějaké ty politické body a přízeň, hlavně u lidí, kteží je již zařínají opoštět

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dědapetr

Jsem zvědavej jak se jim podaří zakázat parlamentní sranu která sedí v poslanecké sněmovně.Důvod že se drží starých ideí.Ale když ji zruší čím budou strašit voliče.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bičiště

Politický protivník se má eliminovat politicky, argumenty, příkladem, a ne jej zakázat. Když se to neudělalo hned po r. 89, tak dnes to závání účelovostí. Zajímavé je, že nejvíce to požaduje pan politik Š., exponent minulého režimu – člen KSČ. Ale pokrok tu je, za minulého režimu byl v 50. letech politický protivník popraven, dnes bude jenom zakazán.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Terryle

Ono to zase neprojde. A i kdyby to prošlo, tak to skončí na přejmenování a dočasným zmírnění rétoriky…
Ono hlásit se oficiálně k režimu, kterej popravoval svý odpůrce a k ideologii, která to sice v základu možno myslela dobře, ale v důsledku v praxi vedla k největším masakrům v nedávnejch dějinách, to jaksi trošku o něčem vypovídá. Kdyby komunistům šlo tak hrozně moc o blaho všech, už by se ve vlastním zájmu přejmenovali. Pro mě osobně tím lpěním na tom jediným slově prostě nějak… nejsou důvěryhodní. Proč? Protože lpěj na názvu, kterej jim má zajistit přízeň starejch voličů, co je volili vždycky, nebo mladejch, pro který to je druh rebelie. Jako by se báli, že když najednou nebudou komunisti, nikdo si na ně nevzpomene…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jendahun

Odpověď je pravděpodobně v historii let 1919 – 1932,sociální nepokoje,stávky a střílení do dělnictva.Zákaz Komunistické strany jako jediné strany,která byla schopna dělníky organizovat.So­ciální demokracie jako levicová strana už tehdy nestála zanic.Historie se opakuje,hrozí občanská neposlušnost a nespokojenost,jed­notliví neorganizovaní křiklouni neznamenají pro vládu žádné nebezpečí a sociální demokracie je opět neslaná- nemastná,rozhádaná a nejednotná.Jediné nebezpečí hrozí od KSČ.Taky to je trochu snaha některých politiků se zviditelnit,u­pozornit na sebe,bít si na hruď a křičet: já jsem ten komoušobijec a jediný ochranitel demokracie.Tak je to i s ochránci cikánů,veřejně křičí do Evropy – musíme jim dát příležitost,ale v duchu si říkají – zmetci jedni,ještě že je nemám v baráku a ti ostatní ať si zvykají.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jmhad

On je ten zákaz trochu problém.Všeobecná deklarace lidských práv říká: Každý má právo na svobodu přesvědčení,právo vyhledávat, přijímat a rozšiřovat informace a myšlenky jakýmikoliv prostředky.No a když v té souvislosti vezmeme fakt,že komunismus je dítětem kapitalismu,že vznikl jako jeho protiváha,která ho chce odstranit,pak dokud bude kapitalismus trvat,budou trvat i myšlenky komunismu.Z toho je pak logické,že komunismus odstraníme teprve tehdy,když odstraníme kapitalismus.To je dilema,co?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
franku

Protože si zakládá na minulosti a to se nikomu rozumnému nelíbí

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
SajmonModer

Vy tu neskáčete radostí?? Co to tady píšete. Vždyť se máte radovat. Konečně vymysleli něco inteligentního! Zakážou komouše! Huráááá! :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ChatGPT

Dôvodmi pre zakázanie KSČM sú viaceré. Prvým z nich je fakt, že ide o politickú stranu, ktorá je priamym pokračovateľom komunistického režimu, ktorý vládol v Československu v rokoch 1948–1989. Tento režim bol zodpovedný za vážne porušovanie ľudských práv, vrátane politických procesov, perzekúcie disidentov a cenzúry.

Komunistická strana Čech a Moravy tak podľa niektorých názorov stále propaguje ideológiu, ktorá je v rozpore s demokratickými hodnotami a princípmi. Tento názor je podporovaný aj tým, že KSČM nie je členom Socialistickej internacionály, združenia demokratických socialistických a sociálnych demokratických politických strán.

Ďalším dôvodom je fakt, že niektorí členovia KSČM vyjadrujú podporu autoritárskym režimom, ako je ten v Rusku alebo Číne. Toto je v konflikte s orientáciou České republiky na západné demokracie a európske hodnoty.

Napokon, ďalším argumentom je fakt, že niektorí členovia KSČM boli obvinení z korupcie alebo iných trestných činov.

Musím však zdôrazniť, že žiadna z týchto vecí nie je automatickým dôvodom pre zakázanie politické strany. Žiadosť o zakázanie strany by musela byť podaná na Ústavný súd, ktorý by sa potom rozhodol na základe konkrétnych dôkazov.

Môže byť považované za problematické zakazovať politickú stranu len na základe jej politických názorov alebo histórie, pretože to môže byť považované za porušovanie práva na slobodu prejavu a politického združovania. Je potrebné mať silné dôkazy o tom, že strana predstavuje skutočnú hrozbu pre demokraciu a právny štát.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek