Avatar uživatele
WRC.Patrik

Zákaz pobytu na uzemí Zlínského Kraje

Dobrý den, mám dotaz na někoho kdo tomu rozumí. Jsem z Jihomoravského Kraje, a dnes mi došlo rozhodnutí za dva trestné činy. Výtržnictví + řízení s alkoholem…Vše chápu, jen nechápu poslední trest : Souhrný trest zákazu pobytu na uzemí okresu Zlín po dobu tří let… Co to znamená ??? To znamená že do tohoto kraje nemůžu jet například ani do obchodu jen na otočku ? Na zábavu ? Za kamarádem pokecat? Do práce?nic ?

Děkuji za odpověď.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3755 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Funna

to znamená, že se k nám do kraje 3 roky nepodíváš .-))…a to mě teší, páč se nechci nechat zajet ožralou…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Ad Zákon České národní rady č. 200/1990 Sb., § 15a, odst. 3
Pokud budeš nutně potřebovat krátkodobě pobýt ve Zlínském kraji (zajet tam), musíš k tomu mít závažný důvod a na základě něj udělené povolení Okresního (nebo Krajského?) úřadu – takže za kamarádem si tam legálně pokecat nezajedeš…
Asi tě mají na Zlínsku ´plné zuby´.
😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Emefej

Musíš prostě 3 roky jezdit jinam.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

Jedna z odpovědí tu odkazuje nesprávně na zákon č. 200/1990 Sb. o přestupcích. Z otázky je však zřejmé, že se jedná spíše o trest podle § 75 trestního zákoníku.

Z komentáře k trestnímu zákoníku: K přechodnému pobytu na takovém území musí mít odsouzený vždy povolení, které lze udělit jen z důvodu nutné osobní záležitosti. (např. návštěva lékaře, jednání na úřadech, vážná rodinná událost)

Podle § 350a odst. 3 trestního řádu povoluje návštěvu v zakázaném místě policejní orgán v místě trvalého bydliště odsouzeného.

Pokud tedy budete chtít z nějakých důležitých důvodů zajet do Zlínského kraje, doporučuju obrátit se na Územní odbor PČR sídlící v bývalém okresním městě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Ne nemůžeš. Tedy můžeš, ale pokud to bude zjištěno , tak znovu soud a dá se předpokládat, že si to odsedíš.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zzzzz

Jet tam nemůžeš vůbec, a pokud by tě ten zákaz náhodou napadlo porušit, tak počítej s tím, že se dopustíš maření a za to se chodí do basy.
Jinak si myslím, že ten trest pro tebe je až moc mírný. Napadl si děcko, a při řízení ti naměřili skoro 2 promile. Když k tomu přidám tvé vyjadřování, stačí si přečíst tvé předchozí otázky, tak si myslím, že by si měl být izolovaný.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek